Musorujsag
Élő Eredmények
×

Korábbi válogatott klasszis ül le nyártól a Fradi férfi kéziseinek kispadjára

Korábbi válogatott klasszis ül le nyártól a Fradi férfi kéziseinek kispadjára

m4sport.hu
A klubvezetés szerint elégedettek Horváth Attila munkájával, mégis a váltás mellett döntöttek.

Nyártól Pásztor István lesz a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője. Görög Zsolt, a szakosztály ügyvezető igazgatója, elmondta, hogy a jelenlegi edző, Horváth Attila – akinek nyáron lejár a szerződése – munkájával elégedettek, de más szempontokat is figyelembe kellett venni a váltásnál.

Az igazgató a klub honlapján elmondta, a jövő évi keret kialakításában, több magyar válogatott szintű játékos leigazolásában Pásztor István személye is nagy szerepet játszott.

Pásztor játékosként 215 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, amellyel a 2004-es olimpián a negyedik helyen végzett, míg klubszínekben a Veszprémmel 12-szer nyert magyar bajnokságot. Visszavonulása után megszerezte az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) mesteredzői képesítését. A Pénzügyőrnél 2017 óta szakmai vezetőként, a magyar férfi ifjúsági válogatottnál pedig edzőként dolgozik, emellett televíziós szakkomentátorként is tevékenykedik, ám a nyártól feladja mind a három állását a Ferencváros vezetőedzői posztjáért.

Tisztában vagyok azzal, hogy teljes embert kíván ez a poszt, ezért nem is volt kérdés, hogy csak a Fradira fogok koncentrálni. Óriási megtiszteltetés, hogy engem választottak a Ferencváros elöljárói, én csak annyit tudok ígérni nekik és a szurkolóknak is, hogy rengeteget fogok dolgozni azért, hogy rászolgáljak erre a bizalomra. A jövő évi keret kialakításában fontos szerepet játszott, hogy nagyban ne változzon a csapat összetétele, mert az egyértelmű, hogy egy nagyszerű közösség alakult itt ki” – mondta Pásztor a fradi.hu-nak.

A szakmai stáb összetételén nem kívánt változtatni Pásztor István, így jövőre is Ocsovai Zsolt lesz a kapusedző, Nagy Ábel az erőnléti edző, Varga Máté a masszőr, Zsembery Dorottya a gyógytornász és Márkus Béla a videoelemző.

Borítókép: Pásztor István, a Fradi férfi kéziseinek új vezetőedzője (fotó: fradi.hu)

További tartalmak