Musorujsag
Élő Eredmények
×

A mieink az élmezőnyben; a dánok letaszíthatják a trónról a spanyolokat – Eb-erősorrend

A mieink az élmezőnyben; a dánok letaszíthatják a trónról a spanyolokat – Eb-erősorrend

m4sport.hu | Határ Dávid
Január 13-án kezdődik a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság, amelyet Magyarországon élőben az M4 Sporton, az M4 Sport+-on és az m4sport.hu-n követhetnek majd. A kontinenstorna rajtja előtt egyesével megvizsgáltuk a résztvevő válogatottakat, majd felállítottuk az m4sport.hu erősorrendjét.

24. LITVÁNIA

A litván válogatott 24 év után szerepelhet újra Európa-bajnokságon, Norvégia, Oroszország és a társházigazda Szlovákia ellen azonban a pontszerzés is bravúr lenne. Mindaugas Andriuska csapata azonban képes erre, ezt a selejtezőben is bizonyította: a balti ország nemzeti együttes hazai pályán két góllal legyőzte Izlandot – igaz, meglepő vereséget is elkönyvelhetett a csapat, amely az izlandiak elleni siker előtt három nappal Izrael vendégeként kikapott.

23. BOSZNIA-HERCEGOVINA

Akárcsak története első Európa-bajnoki szereplésekor, ezúttal sem volt túl kegyes a sorsolás a selejtezőben remek teljesítményt nyújtó, Ausztriát legyőző, Németországot pedig megszorongató bosnyákokhoz. 2020-ban Norvégia, Portugália és Franciaország mellé került az együttes, amelynek most az E-csoportban a csehek elleni pontszerzés lehet a legfőbb célja. Ivica Obrvan csapata a spanyolok és a svédek ellen felszabadultan játszhat, a lehetetlent nem ismerő, a végsőkig küzdő bosnyák válogatottat pedig éppen ez teheti veszélyessé a végső győzelemre is esélyes riválisai ellen.

22. UKRAJNA

A szövetségi kapitányi posztra 2020 szeptemberében kinevezett Michael Biegler vezetésével új éra kezdődött az ukrán válogatott életében. A német szakember az eddig megszokottól eltérően már nemcsak a Bajnokok Ligájában szereplő Motor Zaporizzsja játékosaira épít, sokkal inkább előtérbe kerültek a kisebb csapatokban szereplő fiatal tehetségek. Ezt jól jelzi, hogy a keretben mindössze két játékos található, akinek 50-nél több válogatott mérkőzése van. Ráadásul a C-csoportban három nagyon erős válogatottal találkoznak, így az ukránok elsődleges célja minden bizonnyal az, hogy a legutóbbi két Eb-szereplésükkel (2010, 2020) ellentétben ezúttal ne pont nélkül zárják a csoportkört.

21. SZLOVÁKIA

A szlovák válogatott története során három Európa-bajnokságon járt (2006, 2008, 2012), eddigi kilenc mérkőzéséből nyolcat elveszített és csak egy döntetlent játszott, így mind a három alkalommal az utolsó, 16. helyen zárt. A társházigazda Norvégia és Oroszország mellett minden bizonnyal a továbbjutásról nem álmodozhat, de arra azért megvan az esélye, hogy Litvánia ellen megszerezze az első Eb-győzelmét, és ezzel ezúttal elkerülje a torna utolsó helyét. Peter Kukucka kapitány dolgát mindenesetre biztosan nem könnyíti meg, hogy a válogatott keretéből mindössze két játékosnak van Eb-n szerzett tapasztalata.

20. MONTENEGRÓ

A montenegrói válogatott 16 nyeretlen (1 döntetlen, 15 vereség) után 2020-ban szerezte meg az első Európa-bajnoki győzelmét – ráadásul éppen a nagy rivális Szerbia ellen. Zoran Roganovic csapatának Dánia, Szlovénia és Észak-Macedónia mellett nehéz dolga lesz, minden bizonnyal egy újabb győzelemmel már előre kiegyeznének. Ennek elérésében nagy szerep hárulhat majd a védelemre, illetve a Bundesligában szereplő Melsungent erősítő Nebojsa Simics extraklasszis teljesítményére a kapuban.

19. CSEHORSZÁG

A cseh válogatott régi-új szövetségi kapitánnyal, Rastislav Trtíkkel készül a 2022-es Európa-bajnokságra. A csehek sorsolása meglehetősen nehéz, hiszen a csoportból való továbbjutáshoz a bosnyákok mellett a spanyol, svéd páros egyikét is le kellene győzniük. A korábbi szegedi, jelenleg a Meskov Bresztet erősítő jobbátlövő, Stanislav Kaspárek vezette együttes első sora nem rossz, ám a kérdés, hogy a kispadról érkező, egyelőre kissé rutintalan fiatalok mit tudnak majd hozzátenni a bombaerős riválisok ellen.

18. ÉSZAK-MACEDÓNIA

Észak-Macedónia sorozatban a hatodik, összességében a hetedik Európa-bajnokságára kvalifikálta magát, a legjobb tíz közé azonban eddig csak egyszer, 2012-ben (5. hely) sikerült beverekednie magát. Az északmacedónok a 2021 februárjában kinevezett, a magyar-szlovák tornán játékos-edzőként résztvevő Kiril Lazarov vezetésével készülnek a debreceni A-csoport küzdelmeire.

A keretben a 42. életévét idén májusban betöltő Lazarov mellett olyan rutinos játékosok neve is szerepel, mint a 38 esztendős Filip Mirkulovszki (aki másodedzőként is segíti a csapatot), a 36 éves Nikola Mitrevszki vagy éppen a 34 éves Sztojancse Sztoilov. Mellettük számos, többnyire a Vardarban vagy az Eurofarm Peliszterben játszó fiatal is ott lesz a tornán, amelyen már a középdöntőbe való továbbjutás is bravúr lenne – még annak ellenére is, hogy a selejtezők során óriási meglepetésre sikerült legyőzniük a dánokat, akikkel ezúttal is összecsapnak majd.

17. AUSZTRIA

A legutóbbi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon története legjobb eredményét elérve a nyolcadik helyen zárta a kontinenstornát az osztrák válogatott. Most azonban a leginkább a Nikola Bilyk, Lukas Hutecek, Sebastian Frimmel hármas nevével fémjelzett együttesnek ezúttal a csoportból való továbbjutás sem ígérkezik könnyűnek. A németektől a selejtezősorozatban két nagyon sima vereséget szenvedtek, a fehérorosz és a lengyel válogatott pedig nagyjából egy szinten van Ales Pajovic csapatával.

16. HOLLANDIA

A holland válogatott a 2022-es torna selejtezőjében bizonyította, nem szabad leírni. Erlingur Richardsson csapata Törökország mellett Lengyelországot (!) is oda-vissza legyőzte, idegenben pedig döntetlent játszott Szlovéniával. A sorsolás nem volt kegyes a hollandokhoz, a B-csoportban többek között a mieinkkel is találkoznak, ám a rendkívül jól szervezett csapat a két vezérével, a PSG-t erősítő Luc Steinsszel és a Magdeburg-játékos Kay Smitscel képes lehet meglepetést okozni.

A holland válogatottról január 13-án, a magyar nemzeti csapat elleni csoportmérkőzés napján részletes bemutatóval jelentkezünk.

15. LENGYELORSZÁG

A lengyel válogatottnak van mit javítania, hiszen a 2018-as Európa-bajnokságról lemaradt, a 2020-as tornát pedig története leggyengébb szereplésével a 21. helyen zárta. Patryk Rombel csapata a 2022-es kontinenstornára is csak csoportharmadikként jutott ki a selejtezőből (Szlovénia és Hollandia is megelőzte), ám a leginkább honi klubokból érkező játékosok alkotta alakulat a felkészülés során jelezte, nem szabad leírni.

A PSG beállója, Kamil Syprzak vezette válogatott egylabdás meccsen kapott ki a spanyoloktól (25–26), míg Hollandiát, Japánt és Iránt egyaránt legyőzte. Igaz, a Tunézia elleni vereség azért jelzésértékű, ez az együttes messze van a korábban világbajnoki ezüst- és bronzérmet is nyert aranygenerációtól, a pozsonyi D-csoportból való továbbjutás azonban közel sem tűnik lehetetlennek.

14. FEHÉROROSZORSZÁG

A fehérorosz válogatott a legutóbbi három Európa-bajnokságot egyaránt a 10. helyen zárta, így célként ezúttal azt tűzhették ki, hogy ennél előrébb végezzen a rangsorban. A selejtezőben némi meglepetésre hazai pályán Norvégiát is legyőző fehéroroszok feladata azonban nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a csoportjában a megfiatalított német válogatott mellett Ausztria és Lengyelország sem intézhető el egy kézlegyintéssel.

A válogatottat 2009 óta irányító Jurij Sevcov vezetésével azért bízhat a továbbjutásban az együttes, amely elsősorban a BL-ben szereplő Meskov Breszt játékosaira épül, erejét pedig jól jelzi, hogy a felkészülés elején, még novemberben kétszer is legyőzte Oroszországot.

13. OROSZORSZÁG

A 2018-as kontinenstornáról való lemaradás, majd a 2020-as Eb jelentette mélypont (három vereség, 22. hely) után a szövetségi kapitányi posztra kinevezett Velimir Petkovic vezetésével a 2021-es világbajnokságon elért 14. hely, illetve a veretlenül lehozott Eb-kvalifikáció némileg bizakodásra adhat okot az orosz válogatott szurkolóinak.

Az elsősorban a Csehovszkije Medvegyi és a CSZKA Moszkva csapatának játékosaira építő együttesnek Litvánia és a társházigazda Szlovákia nem okozhat gondot, a középdöntőből való továbblépés azonban kisebb csodával lenne határos.

12. IZLAND

A 2021-es világbajnokságot a 20. helyen záró, szebb napokat is látott izlandi válogatott a selejtezőben felemásan teljesített: a portugálok elleni kilencgólos hazai győzelem kiemelkedő eredmény volt, a litvánok elleni kétgólos idegenbeli vereség viszont kissé kiábrándítónak tűnt. Gudmundur Gudmundsson csapata ennek ellenére biztosan a továbbjutást célozza meg a „magyar” csoportból – ehhez elsősorban a visszatérő (ám kérdéses, hogy milyen formában lévő) Aron Pálmarsson és a Bundesliga-gólgyárosok (Ómar Ingi Magnússon, Bjarki Már Elísson, Viggó Kristjánsson) kimagasló teljesítményére lesz szüksége a szigetországiaknak.

Az izlandi válogatottról január 18-án, a magyar nemzeti csapat elleni csoportmérkőzés napján részletes bemutatóval jelentkezünk.

11. SZERBIA

A 2012-es hazai rendezésű Európa-bajnokságon szerzett ezüstérem óta a szerbek sorrendben a 13., a 15., a 12. és a 20. helyen zárták az aktuális kontinenstornát. A 2022-es viadalnak viszont magasabb elvárásokkal és egy spanyol edzővel, Toni Geronával vágnak neki.

A szerbek remekeltek a selejtezőben, hazai pályán legyőzték a franciákat, majd idegenben döntetlent játszottak velük, így veretlenül zárták a kvalifikációs sorozatot. A veszprémi Petar Nenadics sérülés miatt ugyan nem lesz ott a tornán, az európai kupaporondon már bizonyított klasszisokból így sem lesz hiány a szerb keretben. A sorsolás nem kedvezett déli szomszédainknak, hiszen a csoportkörben ismét találkoznak a franciákkal, továbbá a horvátok és az ukránok ellen sem lesz könnyű dolguk Szegeden, ráadásul az utolsó pillanatban a koronavírus is erősen beleszólt a végleges keret kialakításába.

10. HORVÁTORSZÁG

A 2018-as hazai rendezésű, 5. hellyel záruló Európa-bajnokságot követően 2020-ban egészen a döntőig menetelt a horvát válogatott, igaz, ott a spanyolokat nem sikerült legyőznie. Hrvoje Horvat csapatától több mint bravúr lenne, ha ismét ilyen messzire eljutna, méghozzá több okból is…

Egyrészt a 2021-es világbajnokságon látottak (történelmi leszereplés, összesítésben mindössze a 15. hely), illetve a zaklatott felkészülés – a horvátok a szlovénoktól (26–33) és az oroszoktól (26–28) is kikaptak – és a sok hiányzó sem ígér sok jót a horvátoknak, akiknek két olyan erős rivális, mint a szerbek és a franciák mellett a csoportból való továbbjutás is gondot okozhat Szegeden.

Különböző okokból Luka Stepancic, Ivan Pesic, Veron Nacinovic és Igor Karacic sem lesz ott a tornán, továbbá az is kérdéses, hogy a koronavírus-fertőzést elkapó klasszisok, mint Domagoj Duvnjak (akinek kedden már negatív volt a tesztje) és Luka Cindric pályára léphetnek-e és ha igen, akkor mikor csatlakozhatnak a társaikhoz…

9. PORTUGÁLIA

A portugál válogatott az előző Európa-bajnokságon története legjobb helyezését elérve a hatodik helyen zárt, azóta pedig a tokiói olimpiát is megjárta, majd könnyedén jutott ki a 2022-es kontinenstornára.

Ennek ellenére nagy meglepetés lenne egy újabb kiugró eredmény Paulo Pereira csapatától, mivel a felkészülés meglehetősen zaklatott volt. A csapatból a koronavírus-fertőzés miatt többen is csak később kapcsolódhattak be a közös munkába, ráadásul olyan alapemberek, mint Luís Frade (Barca), André Gomes (Melsungen), Pedro Portela (Nantes), Joao Ferraz (Aarau) vagy éppen Diogo Silva (Porto) sérülés, a Benfica két játékosa, Alexis Borges és Belone Moreira pedig személyes okok miatt nem áll a kapitány rendelkezésére. Ennek ismeretében nagy kérdés, hogy a csoportkörben a mieinkkel is találkozó portugálok hogyan tudják majd pótolni a hiányzókat.

A portugál válogatottról január 16-án, a magyar nemzeti csapat elleni csoportmérkőzés napján részletes bemutatóval jelentkezünk.

8. NÉMETORSZÁG

„Ezúttal biztosan nem tartozunk a favoritok közé” – mondta az Eb előtt Alfred Gíslason, a német válogatott szövetségi kapitánya. A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes izlandi szakember nem a levegőbe beszélt, hiszen a megfiatalított német csapat számára a csoportkörből való továbbjutás ugyan kötelező, a legjobb négy közé jutás igazi bravúr lenne a spanyol, norvég, svéd hármas fémjelezte alsó ágon.

A tokiói olimpia után visszavonuló Uwe Gensheimer és Steffen Weinhold mellett a legutóbbi Eb legjobb védőjátékosának megválasztott Hendrik Pekeler, valamint sérülés miatt Paul Drux, Patrick Groetzki és Fabian Wiede sem lesz ott a magyar-szlovák közös rendezésű tornán. A keretben mindössze öt olyan kézilabdázó van, aki jelenleg is BL-ben szereplő klub játékosa, így a németek ezt az Eb-t minden bizonnyal felkészülésként fogják fel a 2024-es hazai rendezésű kontinenstornára – jelzésértékű, hogy a bő keretben lévők közül heten 2020 novemberében mutatkoztak be a nemzeti csapatban, további öt játékos pedig még egyszer sem lépett pályára a válogatottban. Ennek ellenére hiba lenne már előre leírni az együttest, amely az Eb-főpróbán 35–34-re legyőzte az olimpiai bajnok franciákat.

7. SZLOVÉNIA

A szlovén válogatott a 2004-es hazai rendezésű Európa-bajnokság után 2020-ban ismét bejutott a legjobb négy közé, ám ott kétszer is kikapott, így a negyedik helyen zárt. Ennek a megismétlése a felső ágon lévő ellenfeleket ismerve bravúr lenne, de a keretet vizsgálva a csoportkörből való továbbjutás (Észak-Macedónia és Montengró megelőzése) kötelező feladat lesz.

Ljubomir Vranjes lehetőségei nem rosszak, elég csak azt említeni, hogy öt különböző BL-győztes játékos is a keret tagja: Domen Makuc, Blaz Janc és Jure Dolenec (Barca, 2021), Miha Zarabec (THW Kiel 2020) és Stas Skube (Vardar, 2019) egyaránt bevetésre kész.

6. MAGYARORSZÁG

A magyar válogatott története során még egyszer végzett a hatodik helynél előrébb Európa-bajnokságon, ám most a részben hazai rendezésű kontinenstornán akár erre is esély nyílhat. Bizakodásra ad okot, az egyiptomi világbajnokságon mutatott kiemelkedő teljesítmény (5. hely), valamint a tény, hogy a mieinknek – különösen néhány riválishoz képest – viszonylag nyugodt volt a felkészülése.

A koronavírus nem igazán zavart be (egyedül Máthé Dominik csatlakozhatott csak később), sérülés miatt pedig csak Hornyák Péterrel nem számolhat a szakmai stáb. És akkor a hazai közönségről még nem is beszéltünk: az MVM Dome-ban 20 ezer magyar szurkoló előtt bármelyik válogatott ellen lesz keresnivalója a mieinknek.

A magyar válogatott keretét részletesen is elemeztük, a cikket ide kattintva olvashatja el.

5. NORVÉGIA

A 2017-es és a 2019-es világbajnoki ezüstérem után a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon bronzérmet nyert a norvég válogatott, amely 2021-ben nem tudott igazán kiugró eredményt elérni: a világbajnokságon hatodik, az olimpián hetedik lett.

Éppen ezért a csapatot 2014-es kinevezése óta a világelitbe vezető – elképzelhető, hogy az utolsó dobására készülő – Christian Berge irányításával újra a dobogót célozzák majd meg. Igaz, az olimpia után visszavonuló Bjarte Myrhol, Magnus Jöndal kettős (utóbbi a 2020-as Eb álomcsapatába is bekerült) és a sérüléssel küzdő flensburgiak (Magnus Röd, Göran Johannessen) biztosan hiányozni fognak, ám keret így is rendkívül mély, ráadásul a sorsolásuk sem rossz: az alsó ágat elnézve a spanyolok vagy a svédek legyőzésével akár a legjobb négy közé is besétálhatnak a norvégok.

4. FRANCIAORSZÁG

A francia válogatott 2020-ban Norvégiától és Portugáliától is kikapott, így még a csoportkört sem élte túl, és története legrosszabb Európa-bajnoki helyezését (14. hely) könyvelhette el. Ebből azonban meglehetősen jól sikerült felállni, hiszen a világbajnoki negyedik helyet a tokiói olimpia megnyerése követte.

Ennek tudatában a háromszoros Eb-győztes franciák a 2022-es kontinenstornának is esélyesként vágnak neki, igaz, a felkészülésük közel sem volt ideális. A koronavírus miatt több játékos is csak később tudott csatlakozni, míg a Barca balátlövője, Timothey N’Guessan és a PSG sztárjai, Nedim Rémili és Luka Karabatic sérülés miatt hagyják ki a tornát. Elohim Prandi szintén nem áll majd Guillaume Gille rendelkezésére, miután a PSG átlövőjének karját egy összetűzés során megkéselték szilveszterkor.

A franciák kerete még így is tele van klasszisokkal, ennek ellenére már a csoportkörben is nagyon oda kell majd figyelniük, hiszen a mindig veszélyes horvátok mellett azzal a szerb válogatottal is találkoznak, amelyet a selejtezőben nem sikerült legyőzniük (egy vereség és egy döntetlen).

3. SVÉDORSZÁG

A négyszeres Eb-győztes – ezzel rekorder – svéd válogatott legutóbb 2018-ban járt a kontinenstorna döntőjében, igaz akkor Spanyolországgal szemben alulmaradt. 2020-ban a részben hazai rendezésű tornán nem jött össze az elődöntő, a 2021-es világbajnokságon szerzett ezüstérem és az olimpiai ötödik hely azonban jelzésértékű: a Glenn Solberg vezette svéd együttessel minden bizonnyal most is ott lesz majd a végelszámolásnál.

A nemrég generációváltáson átesett svéd keretben egyaránt találhatók rutinos klasszisok (Niclas Ekberg, Jim Gottfridsson) és a nemzetközi színtéren már bizonyított fiatalabb játékosok is (Felix Claar, Lukas Sandell), ráadásul az alsó ágon a sorsolásuk is kedvezőnek mondható. A Rhein-Neckar Löwen kapusának, Mikael Appelgrennek és a Montpellier balszélsőjének, Lucas Pellasnak a hiánya okozhat némi fejfájást Solbergnek, ám svéd válogatott nélkülük is bármelyik együttesre veszélyes lehet.

2. SPANYOLORSZÁG

Egymás utáni három Európa-bajnokságot eddig csak a svédek tudtak nyerni (1998, 2000, 2002), a spanyol válogatott most ennek a bravúrnak a megismétlésére készül. A legutóbbi négy Eb-n egyaránt érmet szerző (sorrendben: bronz, ezüst, arany, arany) spanyolok felkészülése is viszonylag nyugodtan telt, a koronavírus elkerülte az együttest, az edzőmérkőzéseken pedig Iránt és Lengyelországot is legyőzték.

Jordi Ribera együtteséből sérülés miatt a Dujshebaev testvérpár, Alex és Daniel ezúttal hiányozni fog, de a keretben így is szinte minden poszton két klasszist találunk. A Gonzalo Pérez de Vargas, Rodrigo Corrales kapuspárosnál nehéz jelenleg jobbat találni Európában, ráadásul az előttük tornyosuló fal is rendre jól zár, így egyértelműen minden esélyük megvan, hogy az elsőre könnyebbnek tűnő alsó ágról ismét beverekedjék magukat a legjobb négy közé.

1. DÁNIA

A legutóbbi két világbajnokságot megnyerő, közte azonban története leggyengébb Európa-bajnoki szereplését produkáló Dánia egyértelműen az aranyéremért utazik Magyarországra. Nikolaj Jacobsen sérülés miatt Lasse Möllert és Anders Zachariassent, a koronavírus miatt pedig Jannick Greent nem tudta behívni a keretbe, amely így is bombaerős.

Az olyan klasszisok, mint Niklas Landin, Lasse Svan, Henrik Toft Hansen vagy éppen Mikkel Hansen mellett szinte az összes kerettag valamelyik európai topcsapatban játszik hétről hétre a Bajnokok Ligájában és a topligákban, továbbá jó néhány óriási tehetség, mint például a még mindig csak 22 éves, az egyiptomi vb-n az All Star-csapatba is bekerülő Mathias Gidsel sikerre éhesen léphet pályára a debreceni csoportkörben, majd minden bizonnyal a budapesti folytatásban is.

A dánok elszántságát jól jelzi, hogy a felkészülés hajrájában erődemonstrációt tartottak: hazai pályán 35–25-re győzték le Norvégiát – elég erős üzenetet küldve ezzel az aranyéremről álmodozó riválisoknak…

Az M4 Sport, az M4 Sport+ és az m4sport.hu a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság összes mérkőzését élőben közvetíti. A legfontosabb tudnivalók és a menetrend itt!

A 2022-ES FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport (Debrecen): Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró, Szlovénia
B-csoport (Budapest): MAGYARORSZÁG, Hollandia, Izland, Portugália
C-csoport (Szeged): Horvátország, Franciaország, Szerbia, Ukrajna
D-csoport (Pozsony): Ausztria, Fehéroroszország, Németország, Lengyelország
E-csoport (Pozsony): Bosznia-Hercegovina, Csehország, Spanyolország, Svédország
F-csoport (Kassa): Litvánia, Norvégia, Oroszország, Szlovákia

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Keretelemzés: nagy hiányzó nélkül, erős magyar válogatott vág neki az Európa-bajnokságnak
A fiatalításon átesett magyar kézilabda-válogatott jó hangulatban, felkészülten várja a csütörtökön rajtoló Európa-bajnokságot. A végleges keret kialakításában sok kérdés aligha merülhetett fel, az elmúlt években körvonalazódott, kire milyen szerepkörben számít a szövetségi kapitány – ennek megfelelően alig találkozunk megkérdőjelezhető kerettaggal a névsort vizsgálva.
Kézilabda
Gulyás István: Mindent megteszünk, hogy a legjobb nyolcba kerüljünk
Mindenki egészséges a csütörtökön kezdődő, magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatottnál, a kisebb sérülést összeszedő Bánhidi Bence mellett Chema Rodríguez másodedző is visszatért – árulta el az M4 Sport Kézilabda magazinjában Gulyás István szövetségi kapitány. A szakvezető hozzátette, hogy a programjuk feszes, a Bahrein elleni felkészülési meccs kapcsán pedig kiemelte: jó jel, hogy a válogatott tudott váltani. Ami a szövetség elvárását illeti, igyekeznek teljesíteni és bekerülni a legjobb nyolc közé.
Kézilabda
Chema Rodríguez: Ez az a pillanat, ez az a verseny, amire annyira vártunk
Nagy László csapatvezető elmondta, nagyon szeretné, ha a magyar férfi kézilabda-válogatott részt vehetne a döntő hétvégén a csütörtökön kezdődő magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon, míg Chema Rodríguez edző szerint erre a tornára vártak és készültek évek óta.
Kézilabda
Bánhidi Bence: Ki lehet mondani, én vagyok a csapat egyik vezére
A csütörtökön rajtoló magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra hangolódva adott interjút a válogatott és a Pick Szeged játékosa, Bánhidi Bence. A közelgő Eb mellett szóba kerül a beállós mögött hagyott, rendkívül fontos 2021-es év, és az is kiderül, a labdarúgás helyett miért a kézit választotta Bánhidi, akinek a felesége is megszólal az M4 Sport videójában.
Kézilabda
Eb-, vb-, és olimpiai címvédő elleni győzelmek - a férfi kézisek elmúlt 10 évének legnagyobb sikerei
Január 13-án elrajtol a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat Budapesten, a néhány héttel ezelőtt átadott MVM Dome-ban játszhat hazai közönség előtt. Mielőtt minden idegszálunkkal az idei tornára koncentrálnánk, elevenítsük fel a válogatott elmúlt évtizedének legnagyszerűbb pillanatait!
Kézilabda
KVÍZ: Mennyit tud a férfi kézilabda-Európa-bajnokságokról?
Január 13-án kezdődik a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokság, a 15. kontinenstorna apropóján egy kvíz formájában 15 érdekességet gyűjtöttünk össze a magyar válogatottról, a mostani Eb-ről és a korábbiak történetéről.
Kézilabda