Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Ő volt a legnagyobb hatással a magyar kézilabdázásra" - az EHF portréfilmje Nagy Lászlóról, a legendáról

„Ő volt a legnagyobb hatással a magyar kézilabdázásra" - az EHF portréfilmje Nagy Lászlóról, a legendáról

m4sport.hu | Dezső Márkó
Az Európai Kézilabda Szövetség, az EHF a közelgő Európa-bajnokság előtt a sportág legendáiról készített rövidfilmeket, a sorozatan helyet kapott Nagy László, a magyar és a nemzetközi kézilabdázás történetének egyik legjobb és legsikeresebb egyéniségéről. A közel tízperces alkotásban a korábbi világklasszis átlövő életét születésétől kezdve a szegedi és a barcelonai időszakon át egészen a 2019-es visszavonulásáig, játékosok és szakemberek közreműködésével kísérhetjük végig. Az angol nyelven készített filmet magyar felirattal az m4sport.hu-n tekinthetik meg.

„A nevem Nagy László, Székesfehérváron születtem, apám ott kosárlabdázott. Egyéves koromban Szegedre költöztünk, ahol egy nagyszerű kézilabdacsapat volt, elkapott az ottani atmoszféra” – avat be Nagy a kezdetekbe.

Később rendeztek egy U17-es világbajnokságot, kivételes képességeire ekkor már külföldön is felfigyeltek. Innen egyenes út vezetett a katalán sztárklubhoz.

„Bronzérmet szereztünk, és a spanyol kapitány a legendás Barcelona-edző, Valero Rivera barátja volt.”

Barcelonában teljesen újjáépítették az akkor még rendkívül vékony és fiatal tehetséget.

„Speciális diétám és edzőtermi programom volt, így az első évben 10 kiló izmot szedtem magamra.”

Nagy László a Barcelona játékosaként 2012-ben (Forrás: MTI/EPA Toni Albir)

És, hogy miként alakultak később a spanyolországi évek, miért lett vége a katalán kalandnak, illetve mi volt Nagy László legfőbb célja a válogatottal és a Veszprémmel?

A filmből minden részlet kiderül!

Borítókép: MTI/EPA/Marius Becker

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Chema Rodríguez: Ez az a pillanat, ez az a verseny, amire annyira vártunk
Nagy László csapatvezető elmondta, nagyon szeretné, ha a magyar férfi kézilabda-válogatott részt vehetne a döntő hétvégén a csütörtökön kezdődő magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon, míg Chema Rodríguez edző szerint erre a tornára vártak és készültek évek óta.
Kézilabda
KVÍZ: Mennyit tud a férfi kézilabda-Európa-bajnokságokról?
Január 13-án kezdődik a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokság, a 15. kontinenstorna apropóján egy kvíz formájában 15 érdekességet gyűjtöttünk össze a magyar válogatottról, a mostani Eb-ről és a korábbiak történetéről.
Kézilabda
Bánhidi Bence: Ki lehet mondani, én vagyok a csapat egyik vezére
A csütörtökön rajtoló magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra hangolódva adott interjút a válogatott és a Pick Szeged játékosa, Bánhidi Bence. A közelgő Eb mellett szóba kerül a beállós mögött hagyott, rendkívül fontos 2021-es év, és az is kiderül, a labdarúgás helyett miért a kézit választotta Bánhidi, akinek a felesége is megszólal az M4 Sport videójában.
Kézilabda
Gulyás István: Mindent megteszünk, hogy a legjobb nyolcba kerüljünk
Mindenki egészséges a csütörtökön kezdődő, magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatottnál, a kisebb sérülést összeszedő Bánhidi Bence mellett Chema Rodríguez másodedző is visszatért – árulta el az M4 Sport Kézilabda magazinjában Gulyás István szövetségi kapitány. A szakvezető hozzátette, hogy a programjuk feszes, a Bahrein elleni felkészülési meccs kapcsán pedig kiemelte: jó jel, hogy a válogatott tudott váltani. Ami a szövetség elvárását illeti, igyekeznek teljesíteni és bekerülni a legjobb nyolc közé.
Kézilabda
Eb-, vb-, és olimpiai címvédő elleni győzelmek - a férfi kézisek elmúlt 10 évének legnagyobb sikerei
Január 13-án elrajtol a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat Budapesten, a néhány héttel ezelőtt átadott MVM Dome-ban játszhat hazai közönség előtt. Mielőtt minden idegszálunkkal az idei tornára koncentrálnánk, elevenítsük fel a válogatott elmúlt évtizedének legnagyszerűbb pillanatait!
Kézilabda