Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gulyás István: Mindenki körme szakadtáig akart, amibe borzasztó gyermeteg hibák csúsztak

Gulyás István: Mindenki körme szakadtáig akart, amibe borzasztó gyermeteg hibák csúsztak

m4sport.hu
A rossz kezdés nyomhatta rá bélyegét a magyar válogatott játékára – véli Gulyás István szövetségi kapitány, aki szerint a túlzott akarás görcsösségbe csapott át a Hollandia elleni csoportmeccsen a férfi kézilabda-Eb nyitónapján.

„Úgy érzem, hogy talán túlságosan akartunk. Bennragadtunk. Támadásban voltak problémáink, a védekezés egészen elfogadható volt. A második félidőben már élesebben jöttünk ki, sokkal jobban akartunk. Úgy érzem, két-három lehetőségünk lett volna, hogy ikszre mentsük a meccset. Ennél több van bennünk, többet tudunk, nagyon sajnálom, hogy így alakult” – értékelt a hollandok elleni fájó vereség után Bodó Richárd.

Gulyás István szövetségi kapitány szerint a rossz kezdés bizonytalanította el a csapatot.

„Görcsössé vált a játékunk. Mindenki körme szakadtáig akart, amibe borzasztó gyermeteg hibák csúsztak, és ezt a hollandok ma kihasználták, ügyesen váltottak tempót. Tudtuk, hogy mit játszanak, mi pedig támadásban nagyon sokat hibáztunk” – fogalmazott, hozzátéve, annál érthetetlenebb a kezdés, hogy felhívták a csapat figyelmét, hogy a hollandok nekik fognak esni.

„Elöl egy csomó labdát elszórtunk, lassúak voltunk, és a passzok sebessége sem volt megfelelő, ebből adódhatott, hogy görcsössé váltunk – mondta. – Bízom benne, hogy átestünk a tűzkeresztségen. Féltünk tőle, beszéltünk is róla, hogy ez egy nagyon speciális és nehéz mérkőzés lesz. Azt gondolom, hogy a többi meccsen jóval nyugodtabban fogunk tudni kézilabdázni.”

Borítókép: Budapest, 2022. január 13. Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában a Hollandia ellen játszott mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 13-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak