Musorujsag
Élő Eredmények
×

A válogatott irányító szerint most az a fontos, hogy ne görcsöljenek, hanem élvezzék a játékot

A válogatott irányító szerint most az a fontos, hogy ne görcsöljenek, hanem élvezzék a játékot

MTI
Csapatként igyekeznek túllépni a hollandoktól elszenvedett vereségen és első másodperctől koncentrálni kell a vasárnapi, Portugália elleni Eb-csoportmeccsen - véli Hanusz Egon, a magyar férfi kézilabda-válogatott irányítója.

A 24 éves játékos elárulta, hihetetlenül nagy élmény volt mindenkinek a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság nyitóestéjének hangulata az MVM Dome-ban, hiszen egy magyar kézilabdázó életében ritkaság, hogy ennyi néző előtt játszhat. Megjegyezte, ennek pluszt kellett volna jelentenie, nem nyomást, de akkor sem tudták átlépni a saját árnyékukat, amikor adódott lehetőségük a felzárkózásra vagy az egyenlítésre Hollandia ellen (28-31).

A hollandokról elmondta, semmi meglepőt nem produkáltak, de kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, amely jó kézilabdát játszik. Egyelőre megjósolhatatlannak tartja, hogy szereznek-e még pontokat a hollandok, mert szerinte sokat kivett belőlük az első mérkőzés, ugyanis kevés cserével játszottak.

„Nem így terveztük az első mérkőzésünket a hazai Európa-bajnokságon, de sajnos így alakult. Mindenki nehezen tudott elaludni, sokat agyalt a meccsen, de megbeszéltük, hogy ami megtörtént, azon már nem tudunk változtatni, ezért gyorsan rendeznünk kell a gondolatainkat” – nyilatkozta a német TVB Stuttgart irányítója.

Szerinte pénteken a reggelinél már némileg jobb volt a hangulat, megpróbálnak csapatként átlendülni a történteken, igyekeznek a következő meccsre összpontosítani, azon pedig az első másodperctől tökéletesen koncentrálni és betartani, amit a szakmai stáb kér tőlük.

„Fontos, hogy élvezzük a játékot, mert ha görcsölünk, abból semmi jó nem sül ki, ezt már láthattuk” – közölte Hanusz, aki egy gólt lőtt csütörtökön.

A magyar együttes vasárnap 18 órától Portugáliával, kedden 18 órától Izlanddal találkozik a budapesti B csoportban. A középdöntőbe az első két helyezett kerül és magával viszi a másik továbbjutó elleni eredményét.

A magyar együttes az előző Európa-bajnokságon kilencedik, a tavalyi világbajnokságon ötödik, az Eurokupában aranyérmes lett, az idei kontinenstornán pedig a legjobb nyolc közé kerülés a célja.

Borítókép: MKSZ/Kovács Anikó

További tartalmak