Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ancsin Gábor: Az elmúlt három év legrosszabb mérkőzése volt a hollandok elleni, a lehető legrosszabbkor

Ancsin Gábor: Az elmúlt három év legrosszabb mérkőzése volt a hollandok elleni, a lehető legrosszabbkor

MTI
A jobbátlövő Ancsin Gábor szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott számára az elmúlt három év legrosszabb mérkőzése volt a csütörtöki, amelyen nagy meglepetésre 31-28-ra kikapott Hollandiától a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

„Borzalmasan rossz napja volt az egész csapatnak védekezésben és támadásban is. Nem működtünk csapatként és bár küzdöttünk, hajtottunk, de bután csináltuk. Az elmúlt három év legrosszabb mérkőzése volt, a lehető legrosszabbkor” – mondta a Tatabánya átlövője a válogatott pénteki online sajtóbeszélgetésén a nyitónapon elszenvedett vereségről.

Hozzátette: nem tudták végrehajtani, amit a szakmai stáb kért tőlük, de még nem tisztázódott, hogy miért. Mint elmondta, leírhatatlan volt a hangulat a szinte telt házas MVM Dome-ban, elképesztően nagy élmény volt pályára lépni, de nem gondolja, hogy a 20 ezer ember miatti nyomás fogott ki rajtuk.

„Nem is tudom, hány mérkőzésenként van ilyen, hogy egy csapatnak nem jön össze semmi” – jegyezte meg a 125-szörös válogatott Ancsin.

Mint elmondta, a történetük második Európa-bajnokságán szereplő hollandok nagyon kellemetlen csapatot alkotnak, játékosai nagyon gyorsak, teljesen más stílusban kézilabdáznak, mint a magyarok, de ezekre készültek is.

„Amint nagy nehezen össze tudtunk hozni egy gólt, könyörtelenül ránk rohantak és sokszor nem tudtunk visszarendeződni. Védekezésben apróságok hiányoztak, a hollandok gyakran a passzív jelzésig támadtak és szinte mindig találtak egy rést, egy lehetőséget” – elemezte a játékot az átlövő.

Hangsúlyozta, nagyon csalódottak voltak, de megbeszélték, hogy gyorsan túl kell tenniük magukat a történteken, mert bár nagy pofont kaptak, ez ébresztő jelleggel akár jókor is jöhet a későbbiekre nézve.

„Ha ilyen rossz játékkal is közel voltunk hozzájuk, akkor bízhatunk abban, hogy jön a papírforma, és több meglepetést nem fognak okozni. Persze, nekünk kár lenne erre figyelnünk” – szögezte le Ancsin. Hozzáfűzte, inkább a saját játékukra kell összpontosítaniuk.

A magyar együttes vasárnap 18 órától Portugáliával, kedden 18 órától Izlanddal találkozik a budapesti B csoportban. A középdöntőbe az első két helyezett kerül és magával viszi a másik továbbjutó elleni eredményét.

Borítókép: Budapest, 2022. január 13. Ancsin Gábor, a magyar (j), valamint Robin Schoenacker és Ivar Stavast (b), a holland válogatott játékosai a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 13-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak