Musorujsag
Élő Eredmények
×

Balogh Zsolt: Fájó ez a vereség, de nincs veszve semmi

Balogh Zsolt: Fájó ez a vereség, de nincs veszve semmi

m4sport.hu
A magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon tartalék Balogh Zsolt szerint a magyar válogatottat „megnyomta az elvárás”, ezért kaphatott ki a hollandoktól a torna nyitómeccsén. A jobbátlövő ugyanakkor úgy véli, a portugálok és az izlandiak legyőzése esetén nem kell nagy árat fizetni a csütörtöki vereségért.

A magyarok vasárnap 18 órától Portugáliával, kedden 18 órától pedig Izlanddal találkoznak. A csoport első két helyezettje jut tovább a középdöntőbe.

A magyar Eb-válogatottból a decemberi keretszűkítéskor kikerült Balogh Zsolt az M4 Sport péntek délelőtti Sporthíradójában elmondta, rosszul kezdődött a mieink számára a kontinenstorna nyitómeccse, utána pedig egy nagyon jól játszó holland csapat, valamint az eredmény „után kellett futni”, ez pedig nagyon sok energiát kivett a magyarokból.

„Fájó ez a vereség, de nincs vesztve semmi, ha a következő két meccsünket meg tudjuk nyerni, akkor lehet, hogy nem is fog számítani – tette hozzá a jobbátlövő, akit nem lepett meg a holland válogatott ereje. – Nem véletlenül játszanak komolyabb bajnokságokban, évről évre komoly fejlődést mutatnak. Ettől függetlenül Magyarországon mi voltunk az esélyesek, de nem mindig az nyer, aki esélyesebb, a hollandok egy kiváló játékkal kihasználták, hogy nekünk döcögött a szekér.”

Balogh Zsolt úgy véli, a magyarok csoportellenfelei közül Izland a legnagyobb ellenfél, de a portugálokat sem szabad lebecsülni. „Az Európa-bajnokság már arról szól, hogy nincsenek üresjáratok, ezt a tegnapi mérkőzés is megmutatta.”

A nyáron Tatabányáról a Ferencvároshoz igazoló kézis szerint a legfontosabb feladat most az a válogatott játékosok számára, hogy minél előbb „elfelejtsék” a csütörtöki mérkőzést, ne hagyjon bennük túl mély nyomot, a portugálok elleni, vasárnapi meccsig pedig változtassanak a hollandok elleni játékukon.

A nyári klubváltással kapcsolatban a jobbátlövő elmondta, karácsony előtt dőlt el, hogy nem marad Tatabányán, a Ferencvárossal pedig nagyon hamar sikerült megegyezni, mivel nagyon pozitívnak ítélte meg azt a jövőképet, amit a zöld-fehérek felvázoltak neki. „Pásztor István személyében új, motivált edző érkezik, nagyon szimpatikus volt az a koncepció, ami a Fradinál zajlik és a következő években is evidencia lesz, a csapat európai kupaszereplést érő helyeken akar végezni.”

A 32 éves játékos célja az is, hogy ahogyan Tatabányán, úgy a Ferencvárosnál is segítse a fiatalokat. „Itt még fiatalabb csapattársaim lesznek, rutinosabb játékosként már olyan céljaim is vannak, hogy azt a tudást, amit az évek alatt megszereztem, tovább tudjam adni a fiataloknak.”

Borítókép: Balogh Zsolt és Rodriguez Entrerrios a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntője csoportkörének harmadik fordulójában játszott Magyarország-Spanyolország mérkőzésen Kairóban 2021. január 25-én (Fotó: MTI/AP/AFP/Pool)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A kritikus pillanatokban nem tudtuk átlépni önmagunkat - M4 KÉZI podcast # 1. rész
A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-28-ra kikapott Hollandiától a csütörtök esti Eb-rajton a budapesti MVM Dome-ban, ráadásul duplán fájó, hogy a második félidőben világklasszis beállónk, Bánhidi Bence is megsérült. A magyar csapatban több kulcsjátékos is elmaradt legjobbjától, és hiába javult fel az együttes teljesítménye a második félidőben, a holland előny kitartott a végéig. A váratlan vereség okairól három korábbi válogatott kézilabdázó, Iváncsik Gergő, Harsányi Gergely és Katzirz Dávid beszélgetett a műsorvezetővel, Székely Dáviddal az M4 Kézi podcast első adásában.
Kézilabda