Musorujsag
Élő Eredmények

Eltiltották a horvátot, aki kettős emberhátrányban bokszolta le a franciák veszprémi irányítóját

Eltiltották a horvátot, aki kettős emberhátrányban bokszolta le a franciák veszprémi irányítóját

m4sport.hu | Szerző: Kerényi Ervin
Feszült hangulatban ért véget Franciaország és Horvátország mérkőzése a magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda-Európa-bajnokság nyitónapján, a szegedi Pick Arénában. A meccs hajrájára kanyarodva a horvátok rövid idő alatt hármas emberhátrányba kerültek, ez meg is pecsételte a sorsukat, a franciák végül 27-22-re nyerték a C-csoport rangadóját.

Mandic ütése 2:00-tól látható.

A 47. percben, 21-19-es francia vezetésnél egy Nikola Karabatic elleni szabálytalanságnak majdnem tömegbunyó lett a vége, a vétkes, Zvonimir Srna mellett a kispad is kireklamált egy kétperces büntetést, így kettős emberhátrányba kerültek a horvátok.

Még ugyanebben a támadásban, néhány másodperccel később a balszélső, David Mandic kent le egy pofont a Veszprém francia irányítójának, Kentin Mahénak, ekkor újra elszabadultak az indulatok, miközben egyes szurkolók a pályára dobált poharakkal fejezték ki nemtetszésüket.

A káoszt fokozva, a játékvezetők videózása közben a franciák kapusa, Vincent Gerard mobiltelefonnal fotózta a dobálózó horvát szurkolókat, bizonyítékokat gyűjtve.

A visszanézés után Mandic sportszerűtlen mozdulatáért villant a piros és kék lap is, utóbbi a kizárás mellett fegyelmi tárgyalást von maga után. Az EHF pénteki döntése értelmében Mandic egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, így nem léphet pályára a szerbek elleni második csoportmérkőzésen, szombaton.

Mandic kiállítása után a franciák hat a három ellen támadhattak és hetesből növelték előnyüket, onnan pedig már nem is engedték közelebb az ellenfelet, ötgólos győzelem lett a vége.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Harsányi Gergely: Mégis meglepett minket, hogy hazai környezetben, húszezer ember előtt kellett játszani
A korábbi 179-szeres magyar válogatott Harsányi Gergely, az M4 Sport szakkommentátora értékelte a magyarok Hollandia ellen látott teljesítményét. A 2012-es olimpián csapatkapitányként játszó Harsányi szerint nem volt kellően türelmes a válogatott játéka a csütörtöki Eb-nyitányon, és a folytatásban az egyéni villanások mellett sokkal több csapatjátékra lesz szükség, hogy összejöjjön a továbbjutás. Voltak ugyanakkor biztató jelek: Lékai Máté és Bodó Richárd is képes volt a hátára venni a csapatot, valamint Hanusz és Székely jól szállt be a mérkőzésbe.
Kézilabda
Balogh Zsolt: Fájó ez a vereség, de nincs veszve semmi
A magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon tartalék Balogh Zsolt szerint a magyar válogatottat „megnyomta az elvárás”, ezért kaphatott ki a hollandoktól a torna nyitómeccsén. A jobbátlövő ugyanakkor úgy véli, a portugálok és az izlandiak legyőzése esetén nem kell nagy árat fizetni a csütörtöki vereségért.
Kézilabda