Musorujsag
Élő Eredmények
×

Reggel még óvodába és iskolába vitte gyerekeit a dán szélső, délben már jött a kézi-Eb-re

Reggel még óvodába és iskolába vitte gyerekeit a dán szélső, délben már jött a kézi-Eb-re

m4sport.hu | Szerencsés Szilveszter
Montenegró elleni győzelemmel kezdte a magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokságot Dánia. A 30-21-es siker utáni napon azonban sérülés miatt cserélnie kellett a dán szövetségi kapitánynak, Nikolaj Jacobsennek, 272-szeres válogatott jobbszélsőt hívott be a keretbe.

A dánok második számú jobbszélsője, Johan Hansen sérülése miatt már pénteken Magyarországra utazott Hans Lindberg, a Füche Berlin 40 éves játékosa.

Lindberg reggel még iskolába és óvodába vitte gyermekeit, Aront és Carl, amikor megkapta a hírt, hogy utaznia kell az Európa-bajnokságra és segítenie kell a csapatnak.

„Ez egy elég kaotikus nap, ami úgy kezdődött, hogy a válogatott szövetségi kapitánya felhívott. Én éppen Aront iskolába, Carlt pedig az óvodába vittem, majd indultam volna edzésére. Ezek a tervek azonban elég gyorsan megváltoztak, és most a reptéren ülök útban Magyarországra és csatlakozom a válogatotthoz. Nagyon várom, hogy újra lássam őket és segíthessem a csapatot” – írta közösségi oldalán a jobbszélső.

Lindberg így a 16. nagy tornájára készül a dán válogatottal, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot nyert a csapattal. A 2013-as világbajnokságon a legjobb jobbszélsőként beválaszottták a torna All-Star csapatába, összesen 272 mérkőzésen lépett pályára és 756 gólt szerzett.

Borítókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

További tartalmak

Kapcsolódó hírek