Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Máthé Dominik mindent eldöntő bombáját választották a játéknap góljának, Székely bravúrja második lett

Videó: Máthé Dominik mindent eldöntő bombáját választották a játéknap góljának, Székely bravúrja második lett

m4sport.hu
A részben hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságot szervező Európai Kézilabda Szövetség (EHF) összegyűjtötte a kontinenstorna vasárnapi játéknapjának öt legszebb találatát. Az első helyen – nem meglepő módon – Máthé Dominik győztes találata végzett, a magyarok átlövője hat másodperccel a vége előtt vágta higgadtan Capdeville kapujába a labdát.

Máthé Dominik parádéja mögött a holland Samir Benghanem pimasz találata, valamint az izlandiak kínai figurája végzett dobogón, míg a legjobb ötbe még a német Timo Kastening és a lengyel Michael Olejniczak gólja fért be.

Máthé Dominik – aki a dudaszó előtt hat másodperccel állította be a 31–30-as végeredményt – nyolc góljával a mérkőzés legjobbjának is megválasztották, reméljük, formáját tartja majd az Izland elleni sorsdöntő találkozón is.

De nemcsak elöl remekeltek a magyar fiúk, a második félidőre beszálló Székely Márton 21–21-es állásnál hárította Sandro Salina ziccerét, ezt az EHF a második helyre tette a vasárnapi játéknap legnagyobb védései között.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vadkerti Attila: Nem láttam még ilyen erőteljesen védekező magyar válogatottat
A Pick Szeged és a kézilabda-válogatott korábbi balszélsője, Vadkerti Attila az m4sport.hu-nak értékelte Magyarország 31-30-as vasárnapi győzelmét Portugália ellen: ilyen erőszakos védekezést még nem látott a magyar férfi kézilabda-válogatottól és úgy véli, a 20 ezres közönség jelenthette azt a plusz egy gólt, amivel végül sikerült felülmúlni Portugáliát.
Kézilabda