Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vladan Matics: A kézilabda-válogatott nem bírta el a nyomást

Vladan Matics: A kézilabda-válogatott nem bírta el a nyomást

m4sport.hu
Vladan Matics, a magyar kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya az M4 Sport Sporthíradó című műsorában értékelte a mieink Európa-bajnokságon mutatott teljesítményét.

 

A szakember – aki legutóbb a Tatabányánál dolgozott – elárulta azt is, hogy két külföldi férfi, illetve egy külföldi női, Bajnokok Ligájában szereplő együttestől is megkeresték. Vladan Matics azonban hozzátette, hogy egyelőre még kivár a visszatéréssel, ugyanis hamarosan megoperálják a csípőjét.

„Gondolom, most nagy a csalódottság az emberek körében, de nem volt egyszerű. Ahogy látom, és amit többen is hangsúlyoztak, hogy nem bírtuk el a nyomást. Ez valóban így is volt. Azonban ha megnézzük az elmúlt 15 Európa-bajnokságot, láthatjuk, hogy mindössze öt rendező csapat tudott éremmel zárni. Úgyhogy szerintem nem kell mindenképp éremesélyesnek kikiáltani minden házigazdát. A legjobb példa rá, hogy nem bírtuk el a nyomást, az előző világbajnokság volt, ahol szépen játszottunk és türelmesek voltunk, ezúttal viszont türelmetlenek voltunk, elsiettük az akciókat, mindenki hős akart lenni, de… Egyszerűen nem bírtuk a nyomást, ennyi.”

B csoport, 3. (utolsó) forduló
Izland–Magyarország 31–30 (17–17)
Budapesti Kézilabda Aréna, v.: Marin, Garcia Serradilla (spanyolok)
lövések/gólok: 44/31, illetve 49/30
gólok hétméteresből: 8/6, illetve 2/1
kiállítások: 12, illetve 12 perc

Magyarország:
Mikler – Rodríguez 4, Máthé 4, Lékai 3, Bánhidi 6, Szita 5 , Bóka 2, cserék: Sipos, Bodó 3, Topic 2, Hanusz, Székely, Ancsin 1, Ligetvári, szövetségi kapitány: Gulyás István

 

Borítókép: Vladan Matics és Nagy László a kézilabda-válogatott kispadján a világbajnokságon (Fotó: MKSZ)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

2006 óta nem búcsúzott ilyen korán rendező a kézi-Eb-n
Hiába mondták többen is, hogy a magyar együttes akár éremre is esélyes lehet a részben hazai rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon, még a csoportból sem sikerült továbbjutni, története legrosszabb pozíciójában, 15. helyen zárt.
Kézilabda
Máthé Dominik: Nagyon szégyellem magam a kihagyott hetesért
Kritikus szituációkban rossz döntések, sok hiba, gyenge védekezés és elmaradt kapusteljesítmény. A játékosok szerint ezek a fő okok, hogy nem sikerült a továbbjutás, de a kapitány szerint nincs miért elmarasztalni a csapat tagjait.
Kézilabda