Musorujsag
Élő Eredmények
×

Wiederer: Az MKSZ-nek megvan a tudása ahhoz, hogy más világversenyeket is rendezzen

Wiederer: Az MKSZ-nek megvan a tudása ahhoz, hogy más világversenyeket is rendezzen

m4sport.hu
Michael Wiederer, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elnöke, az M1 csatornának nyilatkozott, érintve a férfi kézilabda Európa-bajnokságot is, de egy kicsit a jövőbe is tekintett, a magyar szempontokat figyelembe véve.

A kontinens szövetségének első embere nagyon elégedett a magyarországi körülményekkel, az új budapesti kézilabdaaréna pedig kifejezetten elnyerte tetszését, nem különben a magyar szurkolók.

“A budapesti csarnok nagyszerű, már a tervezési szakaszban is láttam, aztán láttam építés közben, majd a hivatalos megnyitó alkalmával. Fantasztikus hangulatot lehet teremteni benne. A kézilabdás mezőnyben a 2-3 legnagyobb aréna közé tartozik. A magyar szurkolók nagyszerűek, ezt látjuk a klubeseményeken is. Nem ismerek más olyan csarnokot, mint a veszprémi és a győri, ahol kiváló a hangulat… A magyarok igazságos szurkolók sportetikai szempontból. Remélem, hogy a magyar szurkolók a következő napokban is kijönnek majd a magyarországi meccsekre. Ismerem a magyarokat, nagyon nagy hagyománnyal rendelkeznek szervezésben és sportban egyaránt. Az MKSZ nagy erőfeszítéseket tesz, és támogatják őket a nemzeti hatóságok, annak érdekében, hogy fejlődjenek. Magyarország az egyik vezető nemzet, a férfi és női csapatoknál is az élmezőnyhöz tartozik a világon. Nincs kételyem afelől, hogy Magyarország továbbra is az élmezőnyben fog maradni.” – mondta az Eb előtt átadott csarnokról a szövetség elnöke.

A koronavírusjárvány nagyban befolyásolja a csapatok teljesítményét, összeállítását, ahogyan magát a rendezést is megnehezíti, de Wiederer nem aggódik, hogy bármiféle probléma adódhat.

“Az elmúlt időszakban egyszerre javult és romlott a helyzet a járvánnyal kapcsolatban. Különböző hullámok követik egymást, és ez érintette az EB-t is. Még ha nem is súlyosak a betegségek, gyorsan terjed a vírus ezen variánsa. Az EHF átdolgozta a protokollt, gyors változtatásokra vagyunk képesek. Új szituáció elé kerültünk, nehéz volt a szervezőbizottság számára az a kérdés, hogy milyen tesztlehetőségeket válasszunk. Nincs arra lehetőség, hogy a lebonyolítás megváltozzon vagy bárki beugorjon, jó úton járunk, hogy jól lebonyolítsuk ezt az EB-t” – mondta határozottan.

Ennek ellenére megtörténhet, hogy egy vagy akár több csapat is visszalép, a német válogatottnál ez már kifejezetten megfogalmazódott.

“Nem foglalkozunk a tartalékcsapat kérdésével. Kár, hogy a magyar csapat ebben a nagyszerű környezetben nem maradt versenyben, de tudomásul kell venni, hogy más nemzetek is fejlődnek. A hollandok például nagyot léptek előre. A 24 csapatra való bővítés magával hozta, hogy a kisebb csapatok nem a kvalifikációban, hanem magán a tornán találkoznak a legnagyobbakkal. Ez motiválja a kisebbeket és fejlődést hozott” – fogalmazott azt az esetet felvetve, ha visszalép egy válogatott.

Amennyiben jónak minősíti az Európa-bajnokság szervezését az EHF, további nagy kézilabda-események rendezője lehet Magyarország.

“2024 után döntenünk kell a férfi Final 4 jövőjéről, addig új arénák fognak épülni. Fontos, hogy megmozgassuk a közönséget, és legyenek jó helyszíneink. Meglátjuk, hogy idén miként vizsgázik a női Final 4 az új budapesti arénában, az MKSZ-nek megvan a tudása ahhoz, hogy más világversenyeket is rendezzen. Meglátjuk 2024 után” – mondta az EHF-elnök.

Borítókép: Michael Wiederer (Forrás: men2020.ehf-euro.com)

További tartalmak