Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: a holland kapusedzőnek kellett beállnia a kézi-Eb középdöntőjében, parádézott a franciák ellen

Videó: a holland kapusedzőnek kellett beállnia a kézi-Eb középdöntőjében, parádézott a franciák ellen

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Gerrie Eijlers kapusedző az olimpiai bajnok ellen öt percet játszott, de nem tűnt úgy, hogy visszavonulása óta elfelejtett védeni. Ravensbergen pozitív tesztje miatt ráadásul még komolyabb szerep hárulhat rá a holland gólvonal előtt.

A koronavírus-járvány sajnos folyamatosan tizedeli a válogatottak keretét a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, szinte óránként érkeznek a hírek pozitív játékosokról. A közel sem ideális helyzet talán a német válogatottat érinti leginkább, amely korábban a visszalépést is fontolgatta a tornáról, de Izland sincs könnyű helyzetben, amely gyakorlatilag legjobbjai (Pálmarsson, Gustavsson, Kristjansson, Elisson) nélkül állt ki a torna egyik legnagyobb esélyese, Dánia ellen.

A csütörtökre, az első középdöntő napjára Hollandia is feliratkozott a torna covid-listájára négy pozitív esettel, a megfertőződött játékosok között pedig ott volt a csapat második számú kapusa, Dennis Schellekens is. A tomboló járvány miatt kissé érthetetlen módon azonban a mieinket is legyőző hollandok mindössze két játékost jelöltek a posztra a tornán, Schellekens kiesésével pedig egészen egyedi megoldáshoz folyamodtak: a Franciaország elleni meccskeretbe benevezték játékosként az együttes kapusedzőjét, Gerrie Eijlerst is.

A 41 éves Eijlers korábban 117 alkalommal szerepelt játékosként a holland válogatottban, másfél évvel ezelőtt visszavonult, s az edzői stáb tagjaként segítette a csapatot.

Egészen csütörtök estig, amikor az első félidőben parádézó Bart Ravensbergen a fordulás után szinte nem találkozott a labdával, így öt perccel a vége előtt eljött a kapusedző nagy pillanata: az olimpiai címvédő Franciaország ellen bemutatkozhatott az Európa-bajnokságon játékosként is. S meg is villantotta egykori klasszisát: négy francia lövésből hármat is hárított – ráadásul ebből két ziccer volt –, bebizonyította, nemcsak kapusedzőként számíthatnak rá honfitársai.

S bizony könnyen lehet, hogy ennél is komolyabb feladatok is várnak a reaktivált játékosra, mert péntek délelőtt a holland válogatott egyetlen megmaradt főállású kapusa, Bart Ravensbergen is pozitív tesztet produkált, vagyis minden bizonnyal véget ért számára az Eb. Az Eijlers-féle megoldás után talán joggal várhattuk, hogy a következő meccsre így a technikai vezetőt, vagy egyik szurkolót nevezi be kapusként a holland válogatott, de itt felismerte a helyzet veszélyét a stáb, s végül a hazai élvonalbeli Alsmeerben védő René de Knegtet hívta be vészmegoldásként.

A franciák elleni teljesítményt látva, nem lesz könnyű dolga, ha ki akarja szorítani a csapatból saját edzőjét.

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek