Musorujsag
Élő Eredmények

„Csillag született" – karanténból méltatta parádézó posztriválisát az izlandi kapus

„Csillag született" – karanténból méltatta parádézó posztriválisát az izlandi kapus

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Hatalmas meglepetésre a legjobbjai nélkül is legyőzte az olimpiai bajnok francia válogatottat Izland a férfi kézilabda Európa-bajnokság szombati játéknapján. A hétgólos siker egyik legnagyobb hőse Viktor Hallgrímsson volt, aki 15 védéssel babonázta meg az ellenfél klasszisait, s a mérkőzés legjobbjának is megválasztották.

A legvérmesebb izlandi szurkolók sem várták, hogy a pozitív koronavírustesztek miatt alaposan megtizedelt válogatottjuk – Pálmarsson, Kristjansson, Elisson, Árnarsson és az elsőszámú kapus Gustavsson is hiányzott – nemhogy legyőzi, de hét gólt is rászámol az Európa-bajnokság egyik legnagyobb esélyesének számító francia csapatra.

Márpedig az északi együttes ellenállhatatlanul kézilabdázott, s elöl Omar Ingi Magnusson, hátul pedig a szenzációsan védő Viktor Hallgrímsson vezérletével csírájában elfojtotta a gall szupersztárok próbálkozásait, sikerével pedig meg is ágyazott az elődöntőnek Gudmundur Gudmundsson alakulata.

Az M4 Sport stúdiójában már a mérkőzés előtt is említették Hallgrímsson nevét, aki Gustavsson mögött eddig nem sok sót evett meg a kontinenstornán, s a mérkőzés előtt mindössze hat védéssel állt, adós volt a jó teljesítménnyel – pedig a rutinos kolléga pozitív tesztje miatt már a dánok ellen is ő állt a kapuban, kevés sikerélménnyel.

Franciaország ellen aztán alaposan pótolta az elmaradt bravúrokat, kihasználva 203 centiméteres magasságát, hosszú végtagjait összesen 15 labdát hárított 34 kapura tartó lövésből, 44.12 százalékkal, és a meccs embere címmel zárta a találkozót.

„Pár perc még kell, hogy felfogjam ezt a meccset. Próbálunk már a következő találkozóra koncentrálni. Csodálatos volt a védekezésünk, szinte kinyírtuk őket, a legerősebb játékunk volt eddig a tornán. Korai még az elődöntőről beszélni, innentől csak a Montenegró elleni összecsapás van fókuszban” – nyilatkozta szerényen a 21 esztendős kapus a mérkőzést követően.

A fiatal társ teljesítményére a karanténban senyvedő elsőszámú kapus, Björgvin Páll Gustavsson is felfigyelt, s üzent is a remeklő Hallgrímssonnak az izlandi csodát követően: „csillag született”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

EHF EURO (@ehfeuro) által megosztott bejegyzés

Hallgírmsson jelenleg a dán GOG csapatában véd, de nyártól már a Nantes játékosa lesz. A francia klubnál aligha kell majd bemutatni őt a szurkolóknak…

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak