Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az EHF elutasította a lengyelek óvását

Az EHF elutasította a lengyelek óvását

m4sport.hu
A nemzetközi szövetség jóváhagyta a meccsen elért 29-29-es döntetlent, ami azt jelenti, az oroszok már biztos a riválisuk előtt végeznek.

Lengyelország 29-29-es döntetlent játszott az orosz csapattal a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában vasárnap Pozsonyban.

Michal Daszek két másodperccel a vége előtt emberelőnyben betalált, az oroszok időt kértek, majd Szergej Koszorotov a középkezdés után szinte a felezővonalról a kapuba bombázott, ezzel alakult ki a végeredmény.

A lengyel szövetség arra hivatkozva nyújtott be óvást, hogy Koszorotov a televíziós felvételek alapján lépéshibát vétett: a megengedett három helyett négyet lépett leütés nélkül a labda megszerzése után.

Az EHF EURO 2022 fegyelmi bizottsága már hétfőn tárgyalta az esetet és elutasította a lengyelek tiltakozását, a mérkőzés 29:29-es eredményét megerősítette. Az eredmény igazából csak annyit befolyásol, hogy a lengyelek így biztos nem tudják megelőzni riválisukat, a továbbjutásra már egyik együttesnek sincs esélye.

Az állás: 1. Norvégia 6 pont (119-100), 2. Svédország 6 (110-94), 3. Spanyolország 6 (110-103), 4. Orosz csapat 3, 5. Németország 2, 6. Lengyelország 1
A csoportok első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe.

Borítókép: Pozsony, 2022. január 23. Lengyel játékosok a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában játszott Orosz csapat - Lengyelország mérkőzés végén Pozsonyban 2022. január 23-án. A találkozó 29-29-es döntetlennel zárult. MTI/EPA/Martin Divisek

További tartalmak