Musorujsag
Élő Eredmények

Az MKSZ felfüggeszti Pálinger Katalint és Nagy Lászlót

Az MKSZ felfüggeszti Pálinger Katalint és Nagy Lászlót

m4sport.hu
Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke a Mandínernek értékelte a férfiválogatott Európa-bajnoki szereplését, egyúttal elárulta, hogy a férfi és a női szakág szakmai alelnökét, Nagy Lászlót és Pálinger Katalint felfüggeszti a szervezet.

 

A sportvezető nyilvános beszélgetésen elemezte a férfi válogatott Eb-szereplését, amelyen jelent volt a Mandíner is.

„A kiesés után napokig nem tértem magamhoz! S azért vagyok különösen szomorú, mert öt éve és nyolc hónapja erre a kézilabdaünnepre készültünk, de sajnos a játékosok elsétáltak életük nagy lehetősége mellett – idézi a portál Kocsis Mátét. – Másrészt egy sikeres szereplés a honi kézilabda következő tíz-húsz évét is abszolút pozitívan befolyásolta volna; ez a telt házas Eb egy olyan lehetőség volt, amely az ő életükben biztos, hogy soha többé nem ismétlődik már meg. Természetesen nem az Izland elleni ki-ki meccs volt a tragédia, hanem az, hogy a játékosok nem tudták hozzáadni a teljesítményükhöz azt a kis pluszt, amely a tovább jutáshoz szükséges lett volna. Jóval nagyobb a veszteségünk annál, hogy nem jutottunk tovább, gondoljunk csak bele, még négy telt házas mérkőzést játszhattunk volna. Úgyis fogalmazhatok: a férfiválogatott volt – éppen a részben hazai rendezésű Eb és Európa legnagyobb, multifunkcionális sportcsarnokának megépítése miatt – a sportág kirakatcsapata, ám ez a kirakat – most összetört…”

A kérdésre, miszerint ki a felelős a csalódást keltő Eb-szereplésért, Kocsis Máté elmondta, hogy ez egy rendkívül összetett probléma.

„A probléma sokkal összetettebb, mint gondoljuk, hiszen ez a sportág nagyon sok vitától terhelt. A fiúk a szívüket, a lelküket kitették a pályára, és meggyőződésem, hogy a szakmai stáb is mindent megtett a sikeres szereplés érdekében. De valami mégis hibádzott, hiszen a számok nem hazudnak. A különböző kategóriákban, a legerősebben lövő játékosok között nem vagyunk az első tizenötben, a leggyorsabb sprinterek között nem vagyunk az első harmincban, az átadások számát és eredményességét illetően nem vagyunk az első harmincban, a legtöbb gólpasszt adó kézilabdázók között nem vagyunk az első negyvenben, a legjobb védőjátékosok között a legjobb harmincban nincsen magyar kézilabdázó. Egyetlen poszton sikerült egy 17. helyet elcsípnünk, kapusunk, Székely Márton ért oda erre a pozícióra. S egyetlen kategóriában fértünk fel a dobogóra: a 2 perces kiállítások illetve a sárga lapok tekintetében. Ebben a relációban nagy dolog, hogy egyáltalán a 15. helyen végeztünk. Tudomásul kell venni: nem elég akarni, hogy a kontinens élvonalába kerüljünk, aki a világelit tagja akar lenni, annak világszínvonalú munkát kell végeznie! Ez a válogatott tényleg mindent megkapott, de felmerülnek bizonyos kérdések. A szakmai stáb miért nem igényelte a mentális segítséget, pszichológus miért nem dolgozott a csapattal? S miért nem volt arra sem igény, hogy az MVM Dome-ot úgymond belakja a csapat? Hiszen előzetesen egyetlen edzés sem zajlott a helyszínen. De bármilyen fájó is a kudarc, azt mondom: indulatból nem szabad döntéseket hozni. Úgyis mindenki a mi fejünket követeli: a sportvilág Nagy Lászlóét, a politika az enyémet!”

Kocsis végezetül elárulta, hogy amíg tart a női és férfi válogatott világbajnoki, illetve Európa-bajnoki szereplésének értékelése, addig a két szakmai alelnököt, Pálinger Katalint és Nagy Lászlót felfüggesztik. A sportvezető ennek kapcsán külön kihangsúlyozta, hogy nem leváltásról van szó, csak „elég furcsán nézne ki, ha önmagukat értékelnék”.

 

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak