Musorujsag
Élő Eredmények
×

Holland slusszpoén és pontmentés a horvátok ellen a férfi kézi-Eb-n

Holland slusszpoén és pontmentés a horvátok ellen a férfi kézi-Eb-n

m4sport.hu/MTI
Hollandia az utolsó másodpercekben szerzett góllal 28–28-as döntetlent játszott Horvátországgal a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Eb budapesti középdöntőcsoportjának utolsó, szerdai fordulójában.

Szinte végig szoros volt az állás a tét nélküli mérkőzésen, először a 48. percben, egy 4-0-s horvát sorozat végén alakult ki kétgólosnál nagyobb különbség a csapatok között.

A hátralévő időben a hollandok Lucas Steins irányításával visszazárkóztak, majd egy perccel a vége előtt egyenlítettek. Már csak 17 másodperc volt hátra, amikor Tin Lucin betalált, és már csak öt, amikor a gyors középkezdés után Steins két horvát védő között átbújva beállította a 28-28-as végeredményt.

A magyarok csoportjából továbbjutott Hollandia bravúros teljesítménnyel, három győzelemmel, három vereséggel és egy döntetlennel zárta szerepelését története második Európa-bajnokságán.

A meccs legjobbja a horvát Ivan Martinovic lett, aki 12 gólt szerzett.

Eredmények, középdöntő, 4. (utolsó) forduló, I. csoport (Budapest):
Horvátország-Hollandia 28-28 (13-15)

korábban:
Izland-Montenegró 34-24 (17-8)

később:
Dánia-Franciaország 20.30

Borítókép: Budapest, 2022. január 26. A horvát Ivan Martinovic (b) és Jakov Gojun (j), valamint a holland Luc Steins (b2) a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 4. fordulójában játszott Horvátország - Hollandia mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 26-án. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak