Musorujsag
Élő Eredmények

Halálos fenyegetéseket kapnak üzenetben a dán válogatott kézilabdázói

Halálos fenyegetéseket kapnak üzenetben a dán válogatott kézilabdázói

m4sport.hu | Szerző: Sz.Sz.
Dánia egygólos vereséget szenvedett Franciaországtól (29–30) a magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokságon, az izlandi szurkolók a közösségi médiában küldtek fenyegető üzenetet a dán játékosoknak.

A franciák alaposan megküzdöttek a szerdai mérkőzés hajrájában, a Mikkel Hansent, Mathias Gidselt és Magnus Saugstrupot is pihentető dánok ellen, hogy elődöntőt játszhassanak az Európa-bajnokságon. Dánia 27–22-re is vezetett, de a franciák megfordították a mérkőzést és 30–29-es győzelmükkel első helyen jutottak tovább a középdöntő-csoportból, így kiejtették Izlandot.

A dán TV2 arról számolt be, hogy a csalódott izlandi szurkolók fenyegetéseket küldtek a dán játékosoknak a mérkőzés után.

„Arról értesültem, hogy a meccs eredményét befolyásoló vádak mellett a játékosok megjelenésére vonatkozó megjegyzésekig mindent küldtek, de a legrosszabbak közel állnak a halálos fenyegetéshez” – fogalmazott a dán csapat sportmenedzsere, Morten Henriksen.

Az egyik játékos, aki üzeneteket és rengeteg kritikát kapott, a beálló René Antonsen. „Ezek az üzenetek túlmennek a véleménynyilvánításon és a teljesítményem kritizálásán. Szerencsére azokat a dolgokat, amiket nekem írtak, soha nem mondják szemtől szembe. Nem tartom helyesnek, ha valaki azt gondolja, bármit leírhat a közösségi médiában, amit akar” – mondta Antonsen

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A franciák vért izzadtak az Európa-bajnoki elődöntőért a már tartalékoló Dánia ellen
A francia válogatott jutott negyedikként a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézi-Eb elődöntőjébe, miután a budapesti középdöntőcsoport utolsó meccsén nagy hajrával 30–29-re legyőzte az eddig hibátlan és a találkozón gyakorlatilag végig vezető Dániát. A győzelemmel csoportelsőként továbbjutó franciák Svédországgal, a dánok Spanyolországgal találkoznak pénteken a négy között, míg az 5. helyért Izland–Norvégia mérkőzést rendeznek a budapesti kézilabda arénában.
Kézilabda