Musorujsag
Élő Eredmények

A Győr elleni BL-meccsre készülő Tomori a sajtóból tudta meg, hogy kimaradt a női kéziválogatott keretéből

A Győr elleni BL-meccsre készülő Tomori a sajtóból tudta meg, hogy kimaradt a női kéziválogatott keretéből

M1
Tomori Zsuzsanna sajnálja, hogy kimaradt a márciusi, Spanyolország elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar női kézilabda-válogatott keretéből, de elfogadja Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány döntését.

A tavaly szeptembertől a norvég Vipers Kristiansandban szereplő Tomori a decemberi világbajnokságon saját kérésére nem szerepelt a nemzeti csapatban, de akkor hangsúlyozta, hogy nem a válogatottságot mondta le. „Nem volt köztünk ezzel kapcsolatban semmilyen beszélgetés, én is az interneten láttam a listát. Sajnálom, hogy nem kaptam meghívót, én a vb-t mondtam le és nem a teljes válogatottságot, de elfogadom a kapitány döntését” – mondta az átlövő az M1-nek.

A légióséletről Tomori elmondta, hogy mivel először igazolt külföldre, tartott kicsit tőle, de kellemesen csalódott, jól érzi magát a Kristiansandban. Úgy véli, két-három héten belül eldől a jövője, ő mindenesetre maradni szeretne a norvég csapatnál. „Elkezdtünk már beszélgetni erről, van pár ajánlatom, két-három héten belül ki fog derülni. Én jól érzem magam, mindent megteszek azért, hogy lássák, mennyire szeretek itt lenni” – fogalmazott.

A Kristiansand szombaton Tomori korábbi csapatát, a nagy előnnyel éllovas Győrt fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A 34 éves kézilabdázó elmondta, nagyon fontos lenne számukra legyőzni a Győrt, mert ha a jelenleg második Metz botlik a CSZKA Moszkva vendégeként, ők pedig nyernek, akkor a csoport második helyén zárnak és így közvetlenül a negyeddöntőbe jutnak és nem kell nyolcaddöntőt játszaniuk.

A Győr ellen Tomori Zsuzsanna szerint akkor lehet esélye a Vipersnek, ha ráerőlteti a saját játékát. „Hazai pályán nem szabad hagynunk, hogy a Győr játssza a saját játékát, hogy a jó védekezés után gyors lerohanásgólokat lőjenek. Vissza kell rendeződnünk és arra kell kényszerítenünk a Győrt, hogy hat-hat ellen, felállt fal ellen minél többet tudjunk velük játszani, hiszen abban van hibalehetőség. Végig nekünk kell agresszívebbnek lennünk és nekünk kell irányítanunk” – magyarázta.

Borítókép: EPA/FRANCK ROBICHON

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A kapitány 10-ből 8-ast ad a vb-n szereplő válogatott teljesítményére
A negyeddöntőbe jutást célul kitűző elvárás alulteljesítése miatt nem elégedett, de a világbajnokságon és a felkészülés során szerzett tapasztalatokat rendkívül hasznosnak tartja Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki tízből nyolcas osztályzatot ad csapatának, amely négy győzelemmel és két vereséggel a 10. helyen zárt.
Kézilabda
Tomori lemondta a vb-szereplést
Nem vesz részt a december 2-án kezdődő női kézilabda-világbajnokságon Tomori Zsuzsanna – közölte a Magyar Kézilabda Szövetség.
Kézilabda