Musorujsag
Élő Eredmények

Tóth Gabriella lemondta a szereplést, nem játszik a női kézilabda-válogatott Eb-selejtezőin

Tóth Gabriella lemondta a szereplést, nem játszik a női kézilabda-válogatott Eb-selejtezőin

MTI
Tóth Gabriella, a Mosonmagyaróvár irányítója nem fogadta el a meghívót a magyar női kézilabda-válogatott márciusi Európa-bajnoki selejtezőire.

 

„Nagyon sokat gondolkodtam a válogatott meghívóról, de végül úgy döntöttem, hogy ezt most nem fogadom el” – nyilatkozta csütörtökön a klubja honlapján Tóth Gabriella.

A 49-szeres válogatott játékos hozzátette, nagyon örült Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány megkeresésének, de úgy érzi, jelenleg fizikálisan és pszichésen sincs jó állapotban, ami szerinte látszik is a teljesítményén. Mint kifejtette, ősszel jól ment neki a játék, de megfertőződött a koronavírussal és 18 napig betegeskedett, a visszatérese után pedig nem volt ideje a felkészülésre, mert azonnal játszania kellett klubcsapata hazai és nemzetközi mérkőzésein.

„Az elmúlt találkozókon látszott, hogy jelenleg én nem vagyok jó állapotban, nem teljesítek olyan szinten, ami segítség lenne a magyar válogatott számára” – magyarázta Tóth.

A magyar válogatott keretének tagjai jövő szombaton találkoznak Telkiben, majd március 2-án Tatabányán, 5-én pedig Santanderben lépnek pályára a decemberi világbajnokságon negyedik helyezett spanyolok ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik és negyedik fordulójában.

 

Borítókép: https://mkcse.hu/

További tartalmak