Musorujsag
Élő Eredmények

Elek Gábor Tóth Gabrielláról: Ha ez nálam történt volna, soha többet

Elek Gábor Tóth Gabrielláról: Ha ez nálam történt volna, soha többet

m4sport.hu
Vasárnap az FTC női kézilabdacsapatának vezetőedzője volt a Sportrádió vendége. Elek Gábor szerint a magyar női szakágnak nagy munkára van szüksége, hogy több válogatott szintű játékost tudjon felmutatni, továbbá elmondta véleményét Tomori Zsuzsannával és Tóth Gabriellával kapcsolatban is.

A Sportrádió vasárnapi, Hazafutás című műsorában Elek Gábor markáns véleményt fogalmazott meg Tóth Gabriellával kapcsolatban. A Mosonmagyaróvár irányítója sok gondolkodás után lemondta a válogatottságot.

„Egy 25 éves játékosról beszélünk. Én azt tudom elmondani, ha ez nálam történt volna, soha többet – utalt arra Elek, hogy soha többet nem küldött volna válogatott meghívót. – Ebben borzasztó karakán vagyok, a magyar nemzeti válogatott egy szent ügy, és ezt így kell kezelni. Pláne abban a helyzetben, amikor nem néz ki a legjobban, és nem ad sok bizakodásra okot a következő időszak.”

Elek Tomorival kapcsolatban azonban elfogult, hiszen évekig dolgoztak együtt a Ferencvárosnál: „Utána kéne számolni, de szerintem nem mondok nagy butaságot, én voltam a leghosszabb ideig a klubedzője és a válogatottnál is nagyon jól tudtunk együtt dolgozni. Én nagyon szeretem őt, elismerem az ő tudását, alapvetően nagyon kedvelem őt emberként, jó a kapcsolatunk. Ezzel kapcsolatban borzasztó egyszerű a véleményem, a válogatottat csak lemondani lehet. Ő ezt megtette. A kapitány dolga, hogy kit hív be és kit nem, ezt pedig tudomásul kell venni”. 

A magyar válogatott keretének tagjai jövő szombaton találkoznak Telkiben, majd március 2-án Tatabányán, 5-én pedig Santanderben lépnek pályára a decemberi világbajnokságon negyedik helyezett spanyolok ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik és negyedik fordulójában – a mérkőzéseket élőben közveteíti az M4 Sport.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Janurik Kinga (Ferencváros), Szemerey Zsófia (Mosonmagyaróvár), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr)
jobbátlövők: Albek Anna (Tus Metzingen, német), Klujber Katrin (Ferencváros), Planéta Szimonetta (Debrecen)
irányítók: Kuczora Csenge (Vác), Vámos Petra (Debrecen)
beállók: Bordás Réka (Debrecen), Helembai Fanny (Vác), Tóvizi Petra (Debrecen)
balátlövők: Háfra Noémi (Győr), Hornyák Dóra (Debrecen), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (Ferencváros)
balszélsők: Fodor Csenge (Győr), Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Győr)

A magyar válogatott programja:
3. forduló (március 2.):
Magyarország-Spanyolország, Tatabánya 18.00
4. forduló (március 5.):
Spanyolország-Magyarország, Santander 20.00
5. forduló (április 21.):
Portugália-Magyarország, Loule 20.00
6. forduló (április 24.):
Magyarország-Szlovákia, Érd 19.45

A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont (64-52), 2. Spanyolország 4 (56-50), 3. Szlovákia 0 (56-63), 4. Portugália 0 (46-57)

A csoport első két helyezettje jut ki a november 4-20. között sorra kerülő szlovén, montenegrói, északmacedón közös rendezésű Európa-bajnokságra.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Aubameyang az első, aki négy élbajnokságban is triplázott
Pierre-Emerick Aubameyang vált a XXI. század első olyan futballistájává, aki négy különböző élbajnokságban is mesterhármast szerzett – írta hétfői értékelésében a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.
Külföldi futball