Musorujsag
Élő Eredmények
×

Székely Mártonnak több külföldi ajánlata volt, de a Tatabányáé állt közel a szívéhez

Székely Mártonnak több külföldi ajánlata volt, de a Tatabányáé állt közel a szívéhez

m4sport.hu
Szombaton vált hivatalossá, hogy nyártól a Tatabánya kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását Székely Márton, 60-szoros magyar válogatott kapus, aki jelenleg az észak-macedón Eurofarm Peliszter játékosa. A 32 éves kézilabdázó örül annak, hogy korábbi klubjában folytathatja pályafutását a következő szezonban, de jelenleg elég feladata van csapatánál, arra kell koncentrálnia.

Mélyen az elvárások alatt alatti eredményt ért el a magyar férfi kézilabda-válogatott a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon januárban. A kontinensviadalon nem lehetett panasz Székely Márton teljesítményére, sok nagy bravúrt mutatott be a tornán, nem meglepetés, hogy utána több klubnál is felmerült a neve, többek között a Tatabányánál.

„Akkor már eldőlt a sorsom, de csak az elmúlt napokban vált hivatalossá, akkor tette közzé a klub” – vallotta be Székely.

A hónap első napján az Eurofarm Peliszter éppen a Tatabánya vendége volt az Euroligában 25-21-re nyert a magyar csapat -, így közvetlenül saját bőrén tapasztalhatta meg, milyen erőt képvisel jövőbeli csapata, illetve milyen a hangulata az új tatabányai csarnoknak, ahol egy érzelmes pillanatot is átélhetett.

„Ez az új csarnok egy hatalmas ajándék egész Magyarországnak, a kézilabdázásnak, miután multifunkcionális csarnokról beszélünk. Hatalmas élmény volt. Az első fordulóban nagyarányú győzelemmel hagyhattuk el a pályát (33-20-ra nyert a Peliszter), de biztosak voltunk abban, hogy nehéz mérkőzés vár ránk idegenben. Így is történt, sok sérültünk volt, sokan nem is tudtak velünk utazni, hiszen itt Macedóniában is tombolt a vírus. Az első fordulóhoz képest nagy változások voltak a keretünkben. A második félidőben az irányítónk lesérült, így az addig jellemző támadásvezetésünk teljesen megszűnt, a Tatabánya nagyobb előnyre tudott szert tenni” – mondta Székely.

Székely korábban, 2016 és 2019 között a Tatabánya kapusa volt, a csapat szurkolói szerették, így kicsit úgy érezhette, hogy hazatér, függetlenül attól, hogy az ellenfél színeiben játszott.

„Nagyon jól esett, hogy amikor szólították a nevemet a csarnokban, megkaptam a szeretet, külön családi meghitt pillanat volt, hogy amikor az EHF himnusza szólt, és felpillantottam, megláttam a kisfiamat, észrevettük egymást. Ő is először látott a pályán, hiszen amióta kijár meccsekre, csak a tatabányai játékosokat láthatta, most viszont az apukáját is nézhette a pályán. Integetett, dobott is egy puszit, egy olyan pillanat volt, amikor elkezdett könnyezni a szemem, bevallom, a meccs első pár percében abban a pillanatban ragadtam. Az biztos, hogy ez egy olyan löket lesz a pályafutásomban, ami pozitívan fog elsülni” – mesélte, milyen érzelmek kerítették hatalmába a tatabányai mérkőzésen március elsején.

Borítókép: Kairó, 2021. január 17. Székely Márton (k-hátul) és az urugayi Maximiliano De Agrela (k-lent) a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójának A csoportjában játszott Magyarország - Urugay mérkőzésen Kairóban 2021. január 17-én. MTI/EPA/AFP pool

További tartalmak