Musorujsag
Élő Eredmények

Anne Mette Hansen: A Győrnél csak a győzelem elfogadható, más itt a nyomás, mint amit megszoktam

Anne Mette Hansen: A Győrnél csak a győzelem elfogadható, más itt a nyomás, mint amit megszoktam

m4sport.hu
Anne Mette Hansen, a Győri Audi ETO KK női kézilabdacsapatának dán sztárja a hbold.dk nevű helyi lapnak beszélt a magyar klubnál tapasztalt óriási elvárásokról.

 

„A Győr egy nagy, nyertes klub. Minden meccsen a győzelem az elvárás. Nincs olyan, hogy akárcsak egy idegenbeli meccset is elveszítesz a magyar bajnokságban, mert akkor már el is buktad a szezont. Bárhová is megyünk, teljesítenünk kell. Amikor pályára lépünk, csak annyi az elvárás, hogy nyerjünk. Más féle nyomás van itt, mint amit a múltban tapasztaltam” – árulta el a 27 éves világbajnoki bronzérmes dán válogatott balátlövő, aki a magyar sztárcsapattal eddig kétszer nyert Bajnokok Ligáját és magyar bajnokságot, s háromszor Magyar Kupát.

Anne Mette Hansent megkérdezték, milyen érzés ekkora elvárás alatt játszani.

„Ez minden nap így van. Tudjuk, hogy az edzéseken is teljesítenünk kell, hogy nehogy visszaessünk. Nem gondolok minden nap a dologra. Ha meghallod, hogyan beszélnek rólunk a szurkolók és azok, akik kívülről látnak, azt gondolhatnád, hogy »még mindig emberek vagyunk«. Lehetnek rossz napjaink is. Ám ezután mi mindent megteszünk a sikerért és nyomás alatt fogunk játszani. Azért vagyok a Győrben, mert nyerni szeretnék. Megvan az oka, hogy miért van rajtunk ekkora teher, ami márpedig az, hogy a klub ezt megelőzően sok mindent megnyert. Néha természetes, hogy veszítünk, viszont oda kell figyelnünk, hogy ez ne történjen meg túl gyakran. Bármilyen sorozatban is indulunk el, az élen akarunk zárni. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az NB I-ben akárcsak egy pontot is elveszítsünk, mert akkor a Ferenváros máris ott lesz a »hátsónkban«. Nincs lehetőség lazításra, ez a tudat pedig állandóan ott van bennünk, de mi jól kezeljük.”

 

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba

További tartalmak