Musorujsag
Élő Eredmények

Görbicz Anita a Győri Audi ETO új elnöke

Görbicz Anita a Győri Audi ETO új elnöke

m4sport.hu/MTI
Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, egykori csapatkapitányt, Görbicz Anitát választotta elnökké a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub közgyűlése.

Az együttes keddi sajtóközleménye szerint az új elnök megbízatása három évre szól, a közgyűlésen új elnökséget is megválasztottak.

„Óriási megtiszteltetés, ám ugyanakkor nagyon nagy felelősség, hogy engem választottak meg elnökké szeretett klubomban. Gyerekkorom óta az ETO az életem. Csak itt sportoltam, csak itt edzettem, minden sikeremet itt játszva értem el, gyakorlatilag lehetetlen leírni mi mindent köszönhetek az ETO-nak. Számomra egyértelmű volt, hogy jelen helyzetben segítem a klubot, és elfogadom az elnöki pozícióba jelölést. Egykori csapatkapitányként nagyon jól tudom, hogy mennyire fontos a csapatmunka, mostantól ismét egy remek „csapat” vezetője lehetek, de ezúttal a pálya helyett az irodában állunk majd helyt. Szeretném kiemelni, hogy az egyesület eddigi formájában csak 2022. június 30-ig működik tovább. Azt követően a Magyar Kézilabda Szövetség klublicensz szabályzata értelmében csak gazdasági társaság indulhat el az új pontvadászatban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eddig megismert klubban hivatalosan csak az akadémiai rendszerben szereplő fiatalok alatti, utánpótlás korú sportolók maradnak nyártól. A felnőtt csapat tagjai és az Akadémián szereplő csapataink jogilag egy újonnan alapított gazdasági társaságba kerülnek majd át. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmat, ahogy korábban a pályán, úgy most az egyesület élén is igyekszem a maximumot nyújtani!” – fogalmazott a klubikon.

Magyarán, ahogy azt az M1 megkeresésére is elmondta Görbicz: a szezon végeztével az utánpótlás-neveléssel a U14-es korosztállyal bezárólag foglalkozó egyesület elnöke lesz.

A 38 éves Görbicz egész pályafutása során 1997 és 2021 között kizárólag győri színekben kézilabdázott, irányítóként és balszélsőként. Az ETO-val ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, háromszoros BL-ezüstérmes, BL-bronzérmes, háromszoros EHF Kupa-ezüstérmes, KEK-ezüstérmes, 13-szoros bajnok és 14-szeres Magyar Kupa-győztes volt. A világ legjobb női játékosának egyszer, az év legjobb magyar kézilabdázójának hatszor választották meg.

A válogatottban 233 mérkőzésen 1111 gólt lőtt, olimpiai negyedik és ötödik helyezés, világbajnoki ezüst- és bronzérem, valamint két Európa-bajnoki bronzérem szerepel a legjobb eredményei között.

Új elnökség választására azért volt szükség, mert több elnökségi tag is jelezte, hogy a jövőben nem tudják ellátni feladataikat.

A Győri ETO Kézilabda Club újonnan megválasztott elnökségének tagjai:

Görbicz Anita
Győri Audi ETO KC, sportigazgató, elnök

Vanyus Attila
örökös tiszteletbeli elnök

Endrődi Péter
Győr Megyei Jogú Város, kabinetfőnök

Pálinger Katalin
Magyar Kézilabda Szövetség, alelnök

Radnóti Ákos
Győr Megyei Jogú Város, sportért felelős alpolgármester

Virág-Adorján Andrea
Győr Megyei Jogú Város, polgármesteri főbiztos

Wieszt Attila
Endo Plus Service Kft., ügyvezető igazgató

Az egyesület Alapszabálya értelmében a frissen megválasztott Elnökség saját tagjai közül kellett elnököt választani. Az Elnökség 2022. április 5-i ülésén egyhangúan Görbicz Anitát kérte fel és választotta meg az elnöki pozíció betöltésére.

A klub közleményében tájékoztatta a közvéleményt, hogy a létrehozandó új gazdasági társaság alapításának folyamata elkezdődött és a tervezett ütemben halad.  Nem lesz akadálya annak, hogy a Győri Audi ETO KC csapata elinduljon a K&H Liga következő, 2022/23-as kiírásában.

Az ETO KC előző elnöke, Bartha Csaba március végén közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott az ötszörös BL-győztes klub éléről.

Borítókép: Győri Audi ETO KC

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Oroszország visszavonta fellebbezését a CAS-nál
Visszavonta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kizárási határozatával szembeni, a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) tett fellebbezését az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFU).
Külföldi futball
Rooney-t zavarta, milyen méltánytalanul bánik Mourinho a fiatal játékosokkal
José Mourinho 2016 és 2019 között volt a Manchester United menedzsere. Wayne Rooney, a Vörös Ördögök gólrekordere éles kritikát fogalmazott meg a portugál edző munkájával kapcsolatosan, elsősorban azt kifogásolta, hogy sosem bízott a klub akadémiáján pallérozódó fiatal játékosokban, fontosabbnak tartotta nagy nevek leigazolását.
Külföldi futball