Musorujsag
Élő Eredmények
×

Elek Gábor: Sajnálom, hogy elszállt az agyam; Ambros Martín: Soha többet nem akarok erről az emberről beszélni

Elek Gábor: Sajnálom, hogy elszállt az agyam; Ambros Martín: Soha többet nem akarok erről az emberről beszélni

m4sport.hu
A női kézilabda-bajnokság rangadóján az FTC-Rail Cargo Hungari hazai környezetben 29-24-s győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC felett. Mivel novemberben a győriek is pont öt góllal verték a fővárosi zöld-fehéreket, pontazonosság esetén a gólarány fog dönteni a bajnokság végén a két csapat között. Ambos Martín csapat jelenleg 6 ponttal vezeti a bajnokságot, de vesztett pontok tekintetében azonosan áll a két csapat.

Parázs jelenetek játszódtak le a mérkőzés folyamán pályán belül és kívül egyaránt, érthető, hogy a lefújást követően mindkét szakvezető némileg feszülten értékelte a mérkőzést.

Elek Gábor, a Ferencváros edzője örül annak, hogy sikerült csapatának az ötgólos győzelem, ennek ellenére úgy gondolja, hogy a bajnokság sorsa inkább a Győr kezében van.

“Ha láttad volna hetünket, akkor tudnád, hogy mennyire boldog vagyok, de belőlem is nagyon sokat kivett ez a mérkőzés. Sajnálom az első félidőnek a végét, azt nagyon elrontottuk, aminek valószínűleg én is része voltam azzal, hogy elszállt az agyam, de összességében nagyon büszke vagyok a csapatomra.”

Négy évvel ezelőtt hasonlóan izgalmas volt a bajnokság hajrája, akkor is a gólarány döntött, egyetlen góllal a Győr javára. A fővárosiak edzője úgy érzi, hogy most is inkább a riválisnak áll a zászló.

(m4sport.hu)

“Ott (akkor) azért lőtávolon belül volt az ETO, itt most borzasztóan nagy a különbség (87 góllal jobb a győri csapat gólaránya), ugye itt is a gólkülönbség fog dönteni, ezt behozni nem lehet. Nem fogjuk feladni, megpróbáljuk, még az ETO is veszthet pontot, de a realitás nem azt mondja, hogy ez behozható. Ma hősök voltunk, ha ezt nyújtjuk a Ljubljana ellen (a Bajnokok Ligájában), akkor most várjuk a Final Fourért menő mérkőzést. Ennek nagyon sok tanulsága van, hogy itt miért nem tojjuk össze magunkat, ott meg miért igen.”

A Győr spanyol edzője, Ambros Martín érthetően csalódott volt, hogy a Ferencvárosnak sikerült egalizálni az öt gólos differenciát a csapatok között, és úgy gondolja, hogy ez máshogy történhetett volna, ha a játékvezetők bizonyos esetekben véleménye szerint nem nyúlnak bele a meccsbe.

“Ez egy nagyon kemény meccs volt, parázs hangulatban, nagy volt a nyomás a játékvezetőkön, mindenki tudja, mi történt itt. Az első félidőben előnyre tudtak szert tenni a két perces kiállítások miatt, kétszer is négyen voltunk, négygólos előnybe tudtak kerülni, de aztán nehézzé tettük a dolgukat a félidő végén. A második félidőben kontrolláltuk a mérkőzést, végül a mérkőzés végén, az utolsó percben – bocsánat, hogy ezt mondom – a játékvezetők belenyúltak a mérkőzésbe, ezért is vétettünk a végén pár hibát a kapus előtt, ezért tudták végül elérni ezt a különbséget.”

Az M4 Sport riportere rákérdezett, hogy mi történt közte és Elek Gábor között az első félidő hajrájában, de a Ferencváros edzőjéhez hasonlóan ő sem kívánta kommentálni az esetet: “Nem akarok erről az emberről beszélni, soha többet”.

Arról, hogy mennyire szoros lehet a bajnokság hajrája szintén nem akart beszélni, mert véleménye szerint még sok van hátra a szezon végéig.

“Még nem alkalmas az idő, hogy a számokról beszéljünk, és spekuláljunk, nekünk játszani kell, nem számít mi történt a meccs végén. Azt gondolom, hogy nagyon jó munkát végeztünk, az utolsó percekig közel voltunk, azt már elmondtam, hogy miért lett ilyen a vége. Játszanunk kell a bajnokság utolsó mérkőzéséig anélkül, hogy a tabellával foglalkoznánk” – zárta szavait Martín.

A Ferencváros időn túli hetesét értékesítő Klujber Katrin a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, elsősorban az volt a céljuk, hogy élvezzék a játékot és nyerjenek. Nagyon boldogok vagyunk attól függetlenül, hogy nem sikerült hat góllal nyerni. „Így kell játszanunk” – tette hozzá.

A mérkőzés legvégén szabálytalannak ítélt Veronica Kristiansen elmondta, egyik csapattársa lökte meg őt az ominózus szituációban, és nem szándékosan rúgta el a labdát, hanem belebotlott. Elismerte, hogy az ETO nem volt a legjobb formában, talán az idegesség miatt, a Ferencváros viszont nagyon jól játszott, kihasználták a saját erősségeiket és a mi gyengeségeinket.

„Megígértem édesanyámnak, hogy megpróbálok teljes eksztázisba kerülni és nagyokat védeni neki” – mondta a Ferencváros kapusa, a győzelemhez 13 védéssel hozzájárult Janurik Kinga, hozzátette ugyanakkor, hogy mindez csapatmunkának a köszönhető. „A többiek nélkül nem sikerült volna ilyen jól védenem, ha nem védekeznek előttem ilyen jól.”

Array
(
    [replacement] => 
    [shortcode] => 
    [title] => Az FTC öt góllal nyert hazai pályán, ugyanannyival, mint amennyivel novemberben győzött az ETO Győrben.
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/04/DACSA20220414009-1.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Elek Gábor (m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hihetetlen végjáték után öttel verte a Fradi a Győrt a női kézibajnokság csúcsrangadóján
A címvédő Ferencváros házigazdaként 29–24-re legyőzte a Győri Audi ETO KC csapatát a női kézilabda NB I. csütörtöki rangadóján. Mivel november közepén az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes győriek 25–20-re nyertek, a versenykiírás értelmében a szezon végén pontegyenlőség esetén az összgólkülönbség dönti majd el az aranyérem sorsát a két együttes között.
Kézilabda