Musorujsag
Élő Eredmények

Óriási lehetőség kapujában a magyar kézis – a Montpellier szerződtette a NEKA 17 éves tehetségét

Óriási lehetőség kapujában a magyar kézis – a Montpellier szerződtette a NEKA 17 éves tehetségét

m4sport.hu
A Nemzeti Kézilabda Akadémia a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a francia Montpellier szerződtette az egyesület 17 éves magyar tehetségét, Terjék Rolandot.

A NEKA közleménye szerint a magyar jobbszélső hároméves megállapodást között a 14-szeres francia bajnokkal – a Montpellier egy serdülő válogatott tornán figyelt fel a 17 esztendős Terjék Rolandra, majd 2021. novemberében próbajátékra invitálta a fiatal játékost, aki bizonyított is, ennek következményeként a felek a héten aláírták a hivatalos papírokat is.

Terjék Roland elárulta, először azt hitte, hogy valami félreértésről van szó.

Mivel a világ egyik legjobb klubjáról van szó, először azt hittem, valami félreértés lesz, de kiderült, hogy tényleg rám kíváncsiak, úgyhogy edzőmmel, Kopornyik Zsolttal októberben kiutaztunk Montpellier-be néhány napra. Hatalmas élmény volt, hiszen megnéztük a PSG elleni mérkőzést, lemehettünk a kispadhoz a bemelegítés alatt, találkoztunk az ottani akadémia vezetőivel, illetve az első csapat edzőjével is. Miután a felnőtt együttes BL-meccsre készült, én a második számú csapattal edzettem együtt többször is. Nyilván először megilletődött voltam, de mindenki nyitott volt, biztatott, hogy legyek felszabadult, és ez segített. Tulajdonképpen dicsértek és meg voltak elégedve velem, de a kondicionális képességeket fejlesztenem kell a jövőben. Azt gondolom, ezzel nagy esélyt kapok, amivel szeretnék is élni. Ez egy óriási lépés számomra, eleinte meg kell szoknom az új környezetet, a nyelvet, az új játékrendszert, de a Montpellier-nél számítanak a fiatalokra, az egyes csapatok között van átjárás, így természetesen az a cél, hogy három év alatt fejlődjek, felépítsem magam, és idővel az első csapatban is bemutatkozhassam. Nagy előny, hogy a franciáknál sokszor használják a szélsőket, több lövés, több döntésszituáció van egy meccsen, ami lehetőséget nyújt a fejlődésre.” 

A klubváltás tényét a Montpellier is megerősítette.

 

 

Borítókép: neka.hu/

További tartalmak