Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videón, miért járt az időn túli hetes, amivel újra kiéleződött a női kézibajnokság

Videón, miért járt az időn túli hetes, amivel újra kiéleződött a női kézibajnokság

M4 Sport
A női kézibajnokság kiélezéséhez a címvédő FTC-nek öt góllal kellett legyőznie a listavezető Győrt, amelyet végül teljesített is, méghozzá a lehető legizgalmasabb módon: időn túl, videóbíró által megítélt hetessel.

A találkozó forgatókönyve már az első félidőben élesedett, mikor a két vezetőedző, Elek Gábor és Ambros Martín kis híján egymásnak esett.

A végén pedig már csak másodpercek voltak hátra, amikor a négy góllal vezető hazaiak szabaddobáshoz jutottak, ám Dale Kari Blattset csapattársa, a keresztbefutó győri Veronica Kristiansen elé tette la a labdát, aki elrúgta, miközben lepergett az óra. A videofelvételeket visszanéző játékvezetők a szabályok értelmében piros  lapot mutattak fel Kristiansennek, és hetest ítéltek, amit Klujber Katrin értékesített, beállítva a 29-24-es végeredményt.

A három meccsel kevesebbet játszó Ferencváros egyelőre vesztett pontok tekintetében egyformán áll az ETO-val, és mivel ledolgozta az őszi meccsen összeszedett ötgólos hátrányát, ha mindkét csapat megnyeri a hátralévő meccseit, nem az egymás elleni, hanem az összgólkülönbség dönti el a versenyfutást.

Borítókép: A kiállított Veronica Kristiansen (kép: M4 Sport)

További tartalmak