Musorujsag
Élő Eredmények
×

Székely Márton: A humuszuk jobban ízlett, mint a játékstílusuk

Székely Márton: A humuszuk jobban ízlett, mint a játékstílusuk

m4sport.hu/MTI
Nem ízlett a magyar válogatottnak az izraeliek játékstílusa a vb-selejtezős párharcban, de a jó védekezés és kapusteljesítmény meghozta a magabiztos továbbjutást – így összegezhető a férfi kézilabda-válogatott tagjainak véleménye az Izrael elleni kettős győzelem és a vb-kijutás után.

„Természesetesen a második félidő tetszett jobban, amikor kilencgólos különbséget tudtunk kialakítani. Sikerült a védekezésünkön javítani, és jól teljesítettek a kapusok is. Voltak persze nehézségek, ismeretlen ellenfélre kellett készülnünk, ott volt az utazás is a két közeli meccs között, és odakint nem játszottunk jól. Igyekeztünk, hogy a hazai mérkőzés már rendben legyen, a legfontosabb pedig, hogy ott vagyunk a világbajnokságon” – értékelt az M4 Sportnak a kilencgólos győzelem után Chema Rodríguez, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya, míg Szita Zoltán a védekezést és a kapusteljesítményt emelte ki, ami megalapozta az eredményes támadójátékot is.

Hanusz Egon szerint a koncentrációban sikerült javulni a hétközi meccshez képest, és Tatabányán beleadtak mindent, „ami alap a csapatnál, hiszen ha nem teszik oda magukat 100%-osan, akkor bárki ellen megszenvednek, de ha odateszik magukat, akkor bárkivel felveszik a versenyt”.

„Sokkal jobb kapusteljesítményünk és sokkal jobb védekezésünk volt, mint az első mérkőzésen – nyilatkozott Sipos Adrián. – Nem volt tökéletes, de sokkal zártabbak voltunk védekezésben, ezáltal a kapusok is jobban tudtak védeni és tudtunk lerohanásgólokat is szerezni.” 

Mikler Roland elmondta, egyszerűbb párharcra számítottak, „ehhez képest az izraeli csapat mindkét mérkőzésen elég jó arcát mutatta, annak ellenére is, hogy a vége elég simára sikerült”.

„A humusz finomabb volt, amit kint ettünk, nagyon kellemetlen a játékstílusuk, a mi magas védőinknek a kinti mérkőzésen nem, a hazain sikerült összezárniuk, főleg a második félidőben nagyon jól védekeztek a srácok, így nekünk is könnyebb dolguk volt” – fogalmazott a hat védést bemutató Székely Márton.

Borítókép: MKSZ/Cseh Péter

További tartalmak