Musorujsag
Élő Eredmények

„A kormány közönye nemzeti szégyen” – kifakadt az izlandi kézikapitány miután kiharcolták a vb-részvételt

„A kormány közönye nemzeti szégyen” – kifakadt az izlandi kézikapitány miután kiharcolták a vb-részvételt

m4sport.hu
Az izlandi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gudmundur Gudmundson az Ausztria elleni vb-kvalifikációt követően dühösen nyilatkozott, amiért a válogatottnak nincs állandó, több ezer férőhelyes hazai pályája.

Az izlandi válogatott kiharcolta a részvételt a jövő januári lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokságra, miután magabiztosan, 34–26-ra legyőzte Ausztriát, de a szövetségi kapitány nem volt teljesen elégedett.

Gudmundsson néhány klasszikus és a mérkőzéssel kapcsolatos válasz után témát váltott, és éles kritikát fogalmazott meg az izlandi kormányról.

„Ez teljesen érthetetlen. A kormány közönye nemzeti szégyen” – fogalmazott a RÚV izlandi televíziónak.

A 61 éves edző azért lett dühös, mert a létfontosságú vb-selejtezőt egy kis csarnokban kellett lejátszaniuk, ahol 1500 néző fér el és már hetekkel a mérkőzés előtt minden jegy elkelt. Gudmundsson szerint az Izlandi Kézilabda Szövetség legalább 6000 jegyet tudott volna eladni.

Izlandnak nincs ilyen kaliberű állandó otthona, a kézilabda-szövetség kénytelen volt az egyik helyi csapattól bérelni egy helyszínt a szombati mérkőzésre, ez pedig feldühítette Gudmundssont.

„Mi a baj ezzel az országgal? A kézilabdázók számára hihetetlenül furcsa, hogy nincs olyan nemzeti aréna, amely alkalmas lenne egy ilyen mérkőzés megrendezésére” – mondta.

Ugyanakkor az interjúban hangsúlyozta, „nagyon hálás”, hogy a válogatott kölcsönvehette a Haukur csarnokát és a hangulatot is dicsérte. Gudmundsson nem érti, Izlandon miért nincs egy olyan kézilabda-aréna, amely megfelelne a lakosság hatalmas érdeklődésének.

Gudmundsson 2014-2017 között volt Dánia, 2018 óta pedig hazája, Izland szövetségi kapitánya. 2022 nyarán a dán Fredericia Handbold vezetőedzője lesz, de párhuzamosan továbbra is izlandi kapitány marad.

Borítókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az IHF-nél fellebbeztek a kizárás miatt az oroszok
Az Európai (EHF) után a Nemzetközi Kézilabda-szövetséghez (IHF) is fellebbezést nyújtott be az Orosz Kézilabda-szövetség (FHR), amiért válogatottjait és klubcsapatait kitiltották a nemzetközi versenyekről.
Kézilabda
Székely Márton: A humuszuk jobban ízlett, mint a játékstílusuk
Nem ízlett a magyar válogatottnak az izraeliek játékstílusa a vb-selejtezős párharcban, de a jó védekezés és kapusteljesítmény meghozta a magabiztos továbbjutást – így összegezhető a férfi kézilabda-válogatott tagjainak véleménye az Izrael elleni kettős győzelem és a vb-kijutás után.
Kézilabda