Musorujsag
Élő Eredmények
×

„A tervem, hogy minél hamarabb felkerüljek a felnőttekhez” – Terjék Roland nyártól a Montpellier kézilabdázója lesz

„A tervem, hogy minél hamarabb felkerüljek a felnőttekhez” – Terjék Roland nyártól a Montpellier kézilabdázója lesz

m4sport.hu | Szerencsés Szilveszter
Hároméves szerződést kötött a francia bajnokságban szereplő Montpellier-vel a Nemzeti Kézilabda Akadémia tehetséges jobbszélsője, Terjék Roland.

A 17 éves korosztályos válogatott játékos teljesítményére tavaly nyáron figyelt fel a patinás francia klub, majd novemberben próbajátékon is megmutathatta, mire képes.

„Három vagy négy edzésen vettem részt, de teljesen más volt, mint itthon, elég sok új dolgot ismerhettem meg kint. Teljesen más az edzésmunka, ott több volt a taktikai rész a fizikálisnál” – fogalmazott.

Terjék először a 14-szeres francia bajnok utánpótlásánál kap majd szerepet, de minél hamarabb szeretne lehetőséghez jutni a felnőttek között is.

„Az U21-es csapattal edzettem együtt novemberben, amikor kint voltam, mert a felnőtt csapat Bajnokok Ligája-mérkőzésre készült, de lehetőségem volt külön is találkozni a játékosokkal” – mondta a szezonban eddig 27 mérkőzésen 113 gólt szerző szélső.

Salgótarjánban nevelkedett és az általános iskolában még kapus volt, mielőtt kibontakozott volna a jobbszélen. Három évvel ezelőtt igazolt Balatonboglárra.

„Mindent megkaptam Salgótarjánban, amire egy kezdő kézilabdázónak szüksége van, de kapusként kezdtem a pályafutásomat és hatodikos koromban kaptam szerepet a mezőnyben is. Az edzőm döntött úgy, hogy kihoz a kapuból, de nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly dolog is lehet az egészből. Ahogy azonban egyre komolyabb volt, én is elkezdtem úgy foglalkozni ezzel az egésszel, hogy remélem, minél tovább eljutok ezzel a sporttal” – mondta.

Úgy véli, dobótechnikájára figyeltek fel a legjobban a tavaly nyári tornán. „A franciákkal játszottuk az első mérkőzésünket. Ott volt egy jó periódusom és a torna további részében is sikerült jól játszanom. Az alap szélsőmozgásom és a dobótechnikám figyelhették meg, amit ki tudnék emelni.”

„Szeretnék alkalmazkodni az új játékrendszerhez, elsajátítani a francia nyelvet és rendszeres játéklehetőséget az utánpótlás csapatban. A tervem, hogy minél hamarabb felkerüljek a felnőttekhez és szerepelhessek a Bajnokok Ligájában” – fogalmazott a tehetséges jobbszélső.

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak