Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Cupara-parádé a Pick Arénában – a Telekom Veszprém kapusának 15 elképesztő védése a kézirangadón

m4sport.hu | Szerző: Sz. Sz.
A vendég Telekom Veszprém kapujában kezdőként lehetőséget kapó Rodrigo Corrales nem kapta el a fonalat a Pick Szeged ellen, egy labdát hárított. A bakonyiak az első játékrész közepénél kapust cseréltek, 9–7-es hazai vezetésnél a szerb válogatott Vladimir Cupara váltotta a spanyolt és még a félidő vége előtt öt védéssel borzolta a szegedi publikum kedélyeit.
(m4sport.hu)

A Telekom Veszprém által megnyert szombati csúcsrangadón Cupara kapujára összesen 33 lövés érkezett, ebből 15-öt hárított, ami 45 százalékos teljesítmény, ráadásul három hétméterest is védett.

A kezdés előtt ünnepélyesen felavatták az új Pick Aréna vendégszektorát, amelyet a nagy rivális Veszprém 2009-ben meggyilkolt román beállójáról, Marian Cozmáról neveztek el.

A két együttes legutóbb egy hete, a Magyar Kupa győri elődöntőjében játszott egymással, akkor 30-27-es veszprémi siker született.

Az már korábban eldőlt, hogy júniusban is ez a két csapat játssza a bajnoki döntőt, a Veszprém ezzel a sikerével nagy lépést tett afelé, hogy az alapszakasz megnyerésével hazai pályán játszhassa a finálé visszavágóját. A két csapat 181. alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, a mérleg 123 veszprémi és 51 szegedi siker, illetve hét döntetlen.

További tartalmak