Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Senki nem rohangál fejvesztve” – a Győri ETO operatív igazgatója szerint nyugodt mederben zajlik az átalakulás

„Senki nem rohangál fejvesztve” – a Győri ETO operatív igazgatója szerint nyugodt mederben zajlik az átalakulás

m4sport.hu
A Győri Audi ETO KC operatív igazgatója, Szabó Tamás volt a hétfői Kézilabda Magazin vendége. Szóba került a várandós Kari Brattset pótlása, a vezetőedző Ambros Martín kétmeccses eltiltása, valamint beszélt a klubnál történő átalakulásról is.

A klub korábban közölte, Kari Brattset várandós, ezért az idei szezonban már biztosan nem lép pályára. Kiválása nagy érvágás a Győrnek, hiszen a világ- és Európa-bajnok norvég válogatott beállónak nagyon fontos szerepe van a csapatban, de Szabó Tamás a hétfői Kézilabda Magazinban elmondta: „Kari itt van Győrben, és itt is lesz velünk, segítséget fog nyújtani a lányoknak”.

„Az idei szezon játékoskerete Kari terveivel összhangban került kialakításra és éppen ezért volt három játékos ezen a kulcsposzton – folytatta Szabó. – Nem egyszerű a helyzet, a szezon legintenzívebb, legnehezebb időszaka előtt állunk, nehéz mérkőzés volt a Brest elleni találkozó is. Van még két nagyon jó játékosunk a posztra, Linn Blohm és Crina Pintea. Bízunk benne, hogy szintén jól és nagyon magas szinten el tudják végezni azt a munkát, amiben Karinak is eddig szerepe volt”.

A Győri Audi ETO KC 21-21-es döntetlent játszott a francia Brest Bretagne otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati első mérkőzésén, a négyes döntőre pedig június 4-5-én kerül sor a budapesti MVM Dome-ban.

„Nem szabad csalódottnak lenni, tudnunk kell, hol hibáztunk és van még egy mérkőzés. Szerintem, aki látta ezt a párosítást, biztos volt benne, az első mérkőzésen semmi sem fog eldőlni. Ez egy tipikusan olyan összecsapás, ami 120 perc alatt 1, 2 vagy 3 gólon fog múlni. Most jelen pillanatban nulláról fogunk indulni, van még hátra egy mérkőzés, ha pedig azt a részét nézzük, hogy hazai pályán vívhatjuk meg remélhetőleg teltház előtt, akkor azt mondhatjuk, saját kezünkben van a sorsunk” – fogalmazott Szabó. Hozzátette, a Győr minden mérkőzésen nyerni szeretne, ez egy „specialitása a győri létnek, hogy nekünk minden meccsen győzni kell, győzni szeretnénk”.

Szabó szerint a Brest ugyan hibázott olykor, de közel a legjobbját nyújtotta: „azt gondolom, a döntetlen nem egy rossz eredmény Brestben, nagyon jól játszottak, de úgy érzem, bár ők is hibáztak, összességében sokkal inkább a maximumukhoz közel teljesítettek, míg mi bőven hagytunk tartalékot. Ha a megfelelő módosításokat a héten el tudjuk végezni, akkor a szurkolók segítségével egy nagyon jó mérkőzésre van kilátás. A cél természetesen nem változott, továbbra is a Final 4-ba szeretnénk jutni”.

A győri csapat játékosai megköszönik a szurkolást. (MTI/Krizsán Csaba)

A Kézilabda Magazinban szóba került az Ambros Martín és Elek Gábor közt történt incidens, melyet a Magyar Kézilabda Szövetség 2-2 bajnoki meccses eltiltással büntetett, amiért a két edző majdnem összeverekedett egymással a két héttel ezelőtti Ferencváros–Győr rangadón, de a határozat ellen van fellebbezési lehetősége a két klubnak.

„A fegyelmi és etikai bizottság ezt a határozatot hétfő délután e-mailben küldte meg számunkra. A tartalmát most ismeri meg a klub és Ambros Martín, úgyhogy erről egy kicsit korai lenne nyilatkozni. Amennyiben megismertük a teljes tartalmát, és lesz közlendőnk, természetesen a Győri Audi ETO KC, mind Ambros Martín ki fog állni a nyilvánosság elé, amennyiben lesz ilyen mondandónk és el fogjuk azt mondani a fellebbezés kapcsán” – fogalmazott a Győri ETO nemzetközi, operatív igazgatója, aki nem kommentálta az MKSZ fegyelmi és etikai bizottságának döntését.

Szabó azonban elmondta: „az ítélet, a döntés azonnal végrehajtható, a fellebbezés nem halasztó hatályú, azaz le kell töltenie ezt a büntetést. Én úgy gondolom, hogy az ETO úgy készül, Ambros Martín az egyik meccsen sem lesz ott vezetőedzőként”.

Szabó Tamás, a klubnál történő átalakulásról pozitívan nyilatkozott, a nevezési határidőig minden szükséges dokumentumot benyújtottak, melyek elfogadásra is kerültek.

„Megfeleltünk minden kritériumnak, az átalakulás zajlik. Nem kell azt gondolni, hogy itt nagy dolgok lennének és az emberek fejvesztve rohangálnak az irodaházban. Ez egy jogi kérdés, a jogászok megtették a szükséges lépéseket, a napi munka változatlan mederben zajlik Győrben, mindenki teszi a dolgát és megyünk tovább. Immár majd az új szezonban a gazdasági társaság fogja a nevezési jogot birtokolni a következő bajnokságra” – mondta.

A Győr legközelebb a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján az Audi Aréna Győrben lép pályára a Brest ellen szombaton, (május 7-én) 16:00-tól.

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Görbicz Anita a Győri Audi ETO új elnöke
Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, egykori csapatkapitányt, Görbicz Anitát választotta elnökké a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub közgyűlése.
Kézilabda