Musorujsag
Élő Eredmények

A Brest legyőzésével a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutott a Győr

A Brest legyőzésével a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutott a Győr

mti
A Győri Audi ETO KC bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, miután házigazdaként 35-23-ra legyőzte a francia Brest Bretagne csapatát a negyeddöntő szombati visszavágóján.

A párharc első mérkőzésén, egy héttel ezelőtt 21-21-es döntetlent játszottak a csapatok.

A Győr 14. alkalommal jutott elődöntőbe a BL-ben, a négyes döntőre június 4-5-én kerül sor a budapesti MVM Dome-ban.

Eredmény, negyeddöntő, visszavágó:
Győri Audi ETO KC-Brest Bretagne (francia) 35-23 (20-12)

lövések/gólok: 49/35, illetve 50/23
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 7/4
kiállítások: 6, illetve 2 perc

Továbbjutott: a Győr, 56-44-es összesítéssel.

A hazaiaktól Jelena Despotovic és Kari Brattset, a vendégek keretéből Djurdjina Jaukovic, Amandine Lagattu, Aissatou Kouyaté és Ana Maria Gavric hiányzott. A győri Audi Arénában a koronavírus-járvány kirobbanása óta első alkalommal volt 5229 főt jelentő telt ház.

Az első mérkőzéssel ellentétben ezúttal remekül kezdett az ötszörös BL-győztes Győr, a francia Amandine Leynaud tíz perc alatt öt védéssel segítette csapatát, amely 8-4-re ellépett, ekkor a Brest időt kért. A tavaly BL-döntős franciák beállóját, Pauletta Foppát egyre többször tudták megjátszani társai, ettől eltekintve megfelelő volt az ETO védekezése. A házigazdák norvég irányítója, Stine Oftedal a meccs harmadánál már hat gólnál járt. Együttese lendületét a kettős emberhátrány sem törte meg, egy 6-2-es sorozat után már 18-11-es előnyben volt, a szünetben pedig már nyolc gól volt a különbség.
A vendégek mindent megpróbáltak, de a győriek ritkán látható remek teljesítményt nyújtottak az első felvonásban.

A második félidő tizedik percében már tíz találat volt közte, ekkor Pablo Morel vezetőedző az utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta. Oftedal mellett a román beálló Crina Pintea is hatékonyan támadott, így az ETO-nak nem okozott gondot, hogy őrizze előnyét. A Leynaud helyére beállt honfitársa, Laura Glauser is kiválóan védett, így a hajrá a várakozásokkal ellentétben semmiféle izgalmat nem tartogatott.

A hazaiaknál a mezőny legjobbjának megválasztott Oftedal kilenc, Pintea hat gólt lőtt, Leynaud tíz, Glauser nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Foppa és Tonje Löseth öt-öt góllal zárt.

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, öt döntetlen mellett negyedszer nyert a Győr.

„Ma olyan csapatteljesítmény volt a pályán, amire nem találok szavakat. A legjobbunkat kellett nyújtani ahhoz, hogy meg tudjuk verni ma a Brest együttesét” – nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző. Hozzátette, a szurkolóknak köszönhetően a hangulat leírhatatlan volt, ami extra motivációt adott csapatának.

„Büszke és boldog vagyok, mert amit ma láttunk a pályán, az mindent elmond rólunk” – mondta a spanyol tréner.

Stine Oftedal úgy fogalmazott, tudták, mire képes az ellenfelük, amely nagyon nehézzé tette az első összecsapást. Hozzáfűzte, nehéz volt megtalálni, miben kell javulniuk, de a rendkívül intenzív visszavágón minden jól sikerült számukra.

Borítókép: Győr, 2022. május 7. Ambros Martin, a győri csapat vezetőedzője (k) a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, a Győri Audi ETO KC és a francia Brest Bretagne mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. május 7-én. MTI/Krizsán Csaba

További tartalmak