Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ambros Martín az Elek-incidensről: Egyáltalán nem értek egyet a döntéssel

Ambros Martín az Elek-incidensről: Egyáltalán nem értek egyet a döntéssel

m4sport.hu
A Győri Audi ETO KC vezetőedzője nem ért egyet a kézilabda-szövetség döntésével, amelyet az Elek Gábor és közte lezajlott konfliktus kapcsán hozott a testület. Ambros Martín aránytalannak és igazságtalannak tartja az ítéletet, amellyel kapcsolatban szerdán sajtótájékoztató keretében mondja el álláspontját.

A Magyar Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága első fokon Elek Gábort és Ambros Martínt is két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással, valamint 200 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta, amiért a két edző majdnem összeverekedett egymással a két héttel ezelőtti Ferencváros–Győr rangadón.

Tettlegességre nem került sor, időben szétválasztották a feleket: 14–11-es ferencvárosi vezetésnél a hazaiak részéről Angela Malestein fordult be ziccerben, mikor Kari Brattset utánanyúlt, az elmaradt büntető kapcsán pedig a kispadok tájékán elszabadultak az indulatok.

„Szeretném megragadni a lehetőséget, és elnézést, hogy spanyolul beszélek, de szeretném elkerülni a félreértéseket – kezdte mondandóját Ambros Martín. – A múlt héten kaptam kézhez a Magyar Kézilabda Szövetség etikai bizottságától a hivatalos büntetést a Ferencváros elleni mérkőzésen Elek Gáborral történt incidenssel kapcsolatban. Szeretném elmondani, hogy egyáltalán nem értek egyet a döntéssel, mert az nemcsak aránytalan, hanem igazságtalan is. Az álláspontomat és az indokaimat bővebben is kifejtem egy, a klubbal közösen tartott sajtótájékoztató keretében, ezen a héten szerdán.”

Szerdán tehát fény derül Martín véleményére, amiről eddig egyáltalán nem beszélt és az ominózus mérkőzés után úgy fogalmazott, amikor Elekről kérdezték: „soha többet nem akarok erről az emberről beszélni”.

Borítókép: m4sport.hu/ MTI/Krizsán Csaba

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Elek Gábor: Sajnálom, hogy elszállt az agyam; Ambros Martín: Soha többet nem akarok erről az emberről beszélni
A női kézilabda-bajnokság rangadóján az FTC-Rail Cargo Hungari hazai környezetben 29-24-s győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC felett. Mivel novemberben a győriek is pont öt góllal verték a fővárosi zöld-fehéreket, pontazonosság esetén a gólarány fog dönteni a bajnokság végén a két csapat között. Ambos Martín csapat jelenleg 6 ponttal vezeti a bajnokságot, de vesztett pontok tekintetében azonosan áll a két csapat.
Kézilabda
Hihetetlen végjáték után öttel verte a Fradi a Győrt a női kézibajnokság csúcsrangadóján
A címvédő Ferencváros házigazdaként 29–24-re legyőzte a Győri Audi ETO KC csapatát a női kézilabda NB I. csütörtöki rangadóján. Mivel november közepén az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes győriek 25–20-re nyertek, a versenykiírás értelmében a szezon végén pontegyenlőség esetén az összgólkülönbség dönti majd el az aranyérem sorsát a két együttes között.
Kézilabda