Musorujsag
Élő Eredmények
×

A győztes győri és a vesztes debreceni csapat is boldogan ünnepelt

A győztes győri és a vesztes debreceni csapat is boldogan ünnepelt

m4sport.hu
Mindkét csapat edzői és játékosai boldogan értékeltek az M4 Sportnak, miután a Győr váratlanul szoros mérkőzésen nyert Debrecenben az utolsó fordulóban, ezzel megszerezte az aranyérmet a női kézilabda-bajnokságban.

A Győri Audi ETO KC 16. alkalommal nyerte meg az NB I-et, mivel pontazonossággal zárt a tabellán a tavalyi bajnok Ferencvárossal, de a gólkülönbség a győrieknek kedvezett.

Az Ambros Martín eltiltása miatt az ETO-t irányító Kun Attila szerint egy nagyon jól felkészített Debrecennel játszottak, a győzelem kulcsa a védekezés volt. „Támadásban kicsit akadozott a gépezet, de aztán megtaláltuk azt a variációt, amivel nyerni tudtunk.”

A bronzérmes Debrecen trénere, Szilágyi Zoltán elmondta, nagyon büszke a csapatára nemcsak a pénteki mérkőzés, hanem az egész szezonban nyújtott teljesítmény miatt. „Be akartuk magunknak bizonyítani, hogy nem véletlenül lettünk harmadikok. Esélyesebb volt a Győr, de megvolt a lehetőségünk arra, hogy bombameglepetést okozzunk.”

Fodor Csenge Réka, Háfra Noémi és Lukács Viktória (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A győri játékosok közül Lukács Viktória szerint jobb érzés egy ilyen nehéz utolsó mérkőzésen megnyerni a bajnkságot, Estelle Nze-Minko azért örül különösen, mert ez pályafutása első bajnoki aranyérme, Schatzl Nadine és Háfra Noémi pedig a debreceni drukkerek által teremtett atmoszférát dicsérte.

A 30. életévét éppen pénteken betöltő Linn Blohm kiemelte, hogy milyen különleges érzés volt pont a születésnapján ilyen sorsdöntő mérkőzést játszani, a csapat pedig a pályán nyújtott teljesítményével megmutatta, hogy az aranyéremnek Győrben a helye.

A debreceniek a bronzéremnek örültek (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A debreceni Vámos Míra úgy véli, csapata vereség ellenére büszke lehet magára. „Semmi szégyenkezni valónk nincs, mindent beletettünk, amit tudtunk, és nagyon élveztük a mérkőzést. Nagyon keményen dolgoztunk, nagyon büszke vagyok a csapatra.”

A mérkőzés után elköszöntek a DVSC ötvenszeres válogatott jobbátlövőjétől, Kovács Annától, aki már február végén bejelentette, hogy makacs térdsérülése miatt az idény végén visszavonul. Kovács korábban a Békéscsaba, az Érd és a Dunaújváros színeiben is szerepelt, utóbbival 2016-ban megnyerte az EHF Kupát. A válogatottban 2011 és 2019 között 147 gólt szerzett, játszott a 2016-os és a 2018-as Európa-, valamint a 2017-es és a 2019-es világbajnokságon is.

„Nem tudtam, hogy milyen érzések fognak kavarogni bennem, próbáltam a meccsre koncentrálni, de ez egy kicsit sírósabbra sikeredett, mint gondoltam” – mondta Kovács Anna. A mérkőzésről azt mondta, számukra az volt a lényeg, hogy élvezzék és próbáljanak tisztes eredményt elérni. „Nem volt rajtunk nyomás, azt gondolom, hogy szép eredményt értünk el.”

Pályafutását összegezve úgy vélekedett, hogy bár voltak benne hullámvölgyek, összességében csupa pozitív élmény jut eszébe róla. „Amelyik csapatban megfordultam, ott mind a pályán, mind azon kívül rengeteget tanultam nemcsak a kézilabdáról, hanem az életről is.”

Array
(
    [replacement] => 
    [shortcode] => 
    [title] => Az ETO nehéz meccsen biztosította be bajnoki címét.
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/05/DEBRE20220520009-1-1920x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: MTI/M4 Sport

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Megsérült a Győri ETO új igazolása, több hónapos kihagyás várhat rá
A Viborg dán válogatott balátlövője, Line Hugsted érkezését januárban<a href="https://m4sport.hu/kezilabda/cikk/2022/01/30/vilagbajnoki-bronzermes-dan-atlovot-igazolt-a-gyor-noi-kezicsapata/" target="_blank" rel="noopener"> jelentette be</a> a Győri Audi ETO KC, azonban jelenlegi csapata szerdai bajnoki mérkőzésén súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett.
Kézilabda