Musorujsag
Élő Eredmények

Elek Gábor: Tisztában voltunk azzal, mi a realitás

Elek Gábor: Tisztában voltunk azzal, mi a realitás

m4sport.hu
Az FTC 39–16-ra nyert hazai pályán a Vác ellen a női kézilabda-bajnokság utolsó fordulójában. Elek Gábor szerint kimagasló mentalitás jellemezte a Ferencvárost, a vezetőedző elmondta, nagyon büszke csapatára és megnyert ezüstéremként éli meg a bajnokság második helyét.

A Ferencváros a második helyen végzett a női kézilabda NB I-ben, miután a Győr megnyerte a Debrecen elleni összecsapást.

„Elég profi módon álltunk ehhez a mérkőzéshez, nagyon sok jó teljesítmény volt – vélekedett Elek Gábor. – Azt gondolom, a mentalitásunk kimagasló volt ezen a napon, ennek nagyon örülök. Tisztában voltunk azzal, mi a realitás, ezúton is szeretnék gratulálni a Győrnek a bajnoki címhez. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennyi problémával, ami az idény során ért minket, meg tudtuk őket ilyen mértékben szorítani. Hátravan még egy Magyar Kupa, még azért lesz ebben egy párharc, nagyon várom, hogy hasonló mentalitással és örömmel tudjuk belevetni magunkat.”

Az, hogy a csapat körtáncolt a végén, Szeki (a csapattól távozó Csiszár-Szekeres Klára – a szerk.) góljának is szólt, de összességében ez egy nagyon pozitív emlék marad így is, mert nagyon sok problémával küszködtünk” – tette hozzá az FTC vezetőedzője.

Elek elmondta, büszke arra, hogy csapata mindössze két pontot veszített a bajnokságban, de tisztában vannak azzal, hogy erősebb csapat a Győr és örül annak, hogy ismét meg tudták őket szorongatni.

 „Én ezt egy megnyert ezüstéremnek élem meg” – zárta gondolatait Elek.

„A mérkőzés előtt gondolkodtam, milyen hosszú volt ez a hét év, mennyi minden történt. Most pozitív érzések jöttek elő belőlem, én mindenkinek kívánom, aki bármikor is játszik itt a Fradi színeiben, hogy ugyanezt élje át, amit én” – fogalmazott hatalmas mosollyal az arcán Csiszár-Szekeres.

„Nagyon jól jött ki, hogy én lőttem az utolsó gólt, köszönöm szépen Gábornak és a lányoknak is a lehetőséget, mert nagyon bíztak bennem” – tette hozzá.

A távozásával kapcsolatban úgy fogalmazott, szerinte mindenkinél eljön az az időszak, amikor el kell gondolkodnia, mennyi az, amit bír és mi az, amit felad. „Az én életemben most jött el az a pont, amikor a család mellett döntöttem. Köszönettel tartozom mindenkinek, itt nemcsak a stábra és a lányokra gondolok, hanem az egész szurkolótáborra és bárkire, aki ebben bármit segített”.

Csiszár-Szekeres ugyanakkor nem fejezi be pályafutását, jövőjéről azt mondta, vannak tervei és meg fogja találni a saját útját.

Simon Petra a Kisvárda ellen mutatkozott be a Ferencvárosban április végén és annak ellenére, hogy akkor még nem talált be, az FTC legutóbbi három mérkőzésén összesen 17 gólt szerzett.

„Nagyon örülök, hogy ilyen hamar be tudtam illeszkedni a csapatba és befogadóak voltak, tényleg elképesztő számomra” – fogalmazott a Vác ellen kilenc lövésből nyolc gólt szerző Simon.

Reménykedett benne, hogy eljön az idő, amikor ő lesz az FTC legeredményesebb játékosa egy mérkőzésen, azonban nem számított rá, hogy ilyen hamar beteljesül, és nagyon örül az ezüstéremnek.

Klujber Katrin szerint az aranyérem hiányzik a szezonjukból, de mindig biztatták egymást.

„Az élet ilyen, most ezt kell elfogadnunk. Én így is boldog vagyok. Természetesen az aranyérem hiányzik, de nem vagyok egyáltalán csalódott, mert egy olyan szezont mentünk, ami nagyon kemény volt. Mindig együtt voltunk és biztattuk egymást, nagyon szép év volt ez is” – vélekedett Klujber.

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek