Musorujsag
Élő Eredmények

Lékai Máté megérezte, hogy a Kielcét kapja a Veszprém a BL-elődöntőben

Lékai Máté megérezte, hogy a Kielcét kapja a Veszprém a BL-elődöntőben

m4sport.hu
Lékai Máténak nem volt kívánságlistája a Bajnokok Ligája négyes döntőjének sorsolása előtt, de előre megérezte, hogy a végül kisorsolt Kielce lesz a Veszprém ellenfele az elődöntőben.

A keddi sorsoláson kiderült, hogy a lengyel Lomza Vive Kielce lesz a Telekom Veszprém első ellenfele a kölni Final Fourban, míg a másik ágon a címvédő Barcelona és a német THW Kiel játszik egymással. A szombati mérkőzések sorrendjét és kezdési időpontját később hozza nyilvánosságra az európai szövetség, a helyosztókat 19-én, vasárnap rendezik.

„Szerintem teljesen mindegy volt, kit kapunk, mert négy nagyon jó csapat került be” – nyilatkozta az M1-nek Lékai Máté. A Veszprém válogatott irányítója hozzátette, egyáltalán nem volt kívánságlistája a sorsolás előtt, de a csapattársainak azt mondta, szerinte a Kielcét kapják, amellyel már a csoportkörben is találkoztak.

A szeptemberi, lengyelországi mérkőzésen a Kielce végig vezetve nyert három góllal, míg a márciusi, hazai találkozón a Veszprém győzött két góllal. Lékai szerint teljesen mindegy, hogy mi történt a csoportmeccseken, mert a mostani elődöntő 0–0-ról indul. „Maximum egy kis felkészülésnek jó lesz, hogy mi volt azokon a mérkőzéseken, de ez egy teljesen új meccs lesz” – mondta.

„Most már tudjuk, ki lesz az ellenfél, de egyelőre nem foglalkozunk vele, mert előtte vár még ránk a bajnoki döntő, ami talán fontosabb számunkra, mint a BL. Szeretnénk visszahódítani a bajnoki címet, hogy teher nélkül utazhassunk Kölnbe” – magyarázta.

Lékai szerint a kölni mezőnyben mind a négy csapat ugyanolyan játékerőt képvisel, mindenhol vannak világklasszisok, akik eldönthetnek egy-egy mérkőzést. Hangsúlyozta, a kölni négyes döntőben apróságok döntenek, és bízik benne, hogy a mérleg ezúttal feléjük billen majd.

A Veszprém és a Kielce legemlékezetesebb találkozója a 2016-os BL-döntő volt, amelynek 46. percében a magyar együttes már 28-19-re vezetett. Ezután azonban sorozatban kilenc gólt dobtak a lengyelek, és az 57. percben egyenlítettek. Mivel a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem született döntés, hétméteres-párbaj következett, amit a Kielce nyert meg.

Lékai úgy fogalmazott, egész pályafutásuk legnagyobb csalódásaként élik meg a hat évvel ezelőtt történteket, de most jött egy újabb lehetőség, hogy a klub történetében először megnyerjék a BL-t. „Az ilyen meccseken már nincs nagy ördöngösség, az utolsó verejtékig küzdeni fogunk, és a végén meglátjuk, hogy ez mire elég” – tette hozzá.

Borítókép: Lékai Máté és Gasper Marguc (Fotó: Facebook/Telekom Veszprém Handball Team)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek