Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hétméteresek döntöttek: hatalmasat küzdött a Siófok, de az FTC jutott a női kézi Magyar Kupa döntőjébe

Hétméteresek döntöttek: hatalmasat küzdött a Siófok, de az FTC jutott a női kézi Magyar Kupa döntőjébe

m4sport.hu
A félidei szünetben még a Siófok KC vezetett az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen a női kézilabda Magyar Kupa első elődöntőjében a debreceni Főnix Arénában. Az összecsapás a második félidőben is hatalmas csatát hozott, a csapatok nem tudták dűlőre vinni a dolgot, 21–21-es döntetlen után a hétméterespárbajt megnyerve az FTC jutott a döntőbe.

A fővárosiak keretéből Bíró Blanka, Kovacsics Anikó, Julia Behnke és Alicia Stolle, a Siófok csapatából Csapó Kincső, Lakatos Rita, Simona Szarková, valamint Puhalák Szidónia hiányzott.

A dunántúliak a kapusuk lecserélésével már a kezdés pillanatától létszámfölényben támadtak, de nem jártak sikerrel, mert ellenfelük remekül védekezett és 3-0-ra ellépett. Az FTC a 14. percben a harmadik büntetőjét dobhatta, így magabiztosan őrizte előnyét, bár a különbség egy és három gól között mozgott. Maja Vojnovic egyre jobban védett, erre alapozva két perccel a szünet előtt a Siófok egyenlített, sőt – egy 4-0-s sorozat végén – első alkalommal a vezetést is átvette.

A második félidőben végig jól tartotta magát az egyre hatékonyabban védekező és türelmesen támadó Siófok. Az utolsó tíz, az utolsó öt, sőt az utolsó egy perc is döntetlen állásról kezdődött. Mindkét oldalon egyre több volt a hiba, így egyik csapat sem tudta kihasználni a másik rontásait. Mindkét kapus – Maja Vojnovic, illetve Janurik Kinga – hozzátette a maga bravúrját a hajrában. Az FTC elrontotta az utolsó támadását, ellenfele hat másodperccel a vége előtt időt kért, de ennyi idő alatt már nem tudott a hálóba találni, így hétméteresek döntöttek a továbbjutásról.

A párbajban Janurik Kinga kivédte Simone Böhme és Wald Kira lövését, így a Ferencváros került a vasárnapi fináléba.

A fővárosiaknál a holland világbajnok Angela Malestein nyolc, a német Emily Bölk hét, Klujber Katrin négy gólt dobott. A siófokiak közül Andjela Janjusevic hét, Debreczeni-Klivinyi Kinga hat góllal zárt. A fővárosi együttes 22. alkalommal szerepelhet a hazai kupasorozat fináléjában.

Eredmény, elődöntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Siófok KC 21-21 (11-12) – hétméteresekkel 4-3
gólszerzők: Malestein 8, Bölk 6, Klujber 3, Szöllősi-Zácsik 2, Szucsánszki, Hársfalvi, Grbic 1-1, ill. Janjusevic 6, Debreczeni-Klivinyi 5, Jezic, Mavsar, Juhász 3-3, Such, Böhme 1-1
lövések/gólok: 48/25, illetve 36/24
gólok hétméteresből: 11/9, illetve 11/8
kiállítások: 12, illetve 4 perc

Később:
Győri Audi ETO KC-Dunaújvárosi Kohász KA 18.15

A vasárnapi program:
a 3. helyért 15.00
döntő 17.45

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek