Musorujsag
Élő Eredmények

Összejött az álomdöntő: a Győr esélyt sem adott a Dunaújvárosnak a női kézi Magyar Kupa elődöntőjében

Összejött az álomdöntő: a Győr esélyt sem adott a Dunaújvárosnak a női kézi Magyar Kupa elődöntőjében

m4sport.hu
Három és fél perc után kezdte meg a gólgyártást a Győri Audi ETO KC a Dunaújvárosi KKA elleni Magyar Kupa elődöntőben, de a félidőben már kilenccel vezetett. A második játékrészben sem történt meglepetés, a különbség tovább nőtt, Ambros Martín csapata 39–18-ra győzött és a Ferencváros után másodikként jutott a döntőbe.

A bajnok győriektől Kari Brattset és Jelena Despotovic, a DKKA keretéből Bulath Anita, Takács Cecília, Jana Sustková és Hlogyik Petra hiányzott.

A vártnál is hamarabb eldöntötte a meccset az ETO, amely az első két újvárosi találatra a csapatkapitány Anne Mette Hansen vezérletével héttel válaszolt, és úgy tűnt, már a találkozó harmadánál tízgólos különbséget alakít ki. Erre végül nem került sor, mert a Dunaújváros is játékba lendült és egyre több sikeres támadása volt. Ambros Martín győri vezetőedző egy-két kulcsjátékosát pihentette a vasárnapi fináléra, így az egyébként kevesebb lehetőséghez jutó Háfra Noémi sok időt töltött a pályán, amit három góllal hálált meg.

A második félidő legelején már tíz gól volt közte, majd tovább nőtt a különbség, mert az újvárosiak ki nem kényszerített hibákkal is segítették ellenfelüket. Az utolsó percben már húsz volt közte, a vége pedig 39-18 lett.

Anne Mette Hansen nyolc, Linn Blohm hat góllal járult hozzá az ETO sikeréhez, Laura Glauser ötven (18/9), Amandine Leynaud negyven (15/6) százalékos védési hatékonysággal zárt. A túloldalon Matucza Gabriella és Krupják-Molnár Beatrix is négy gólt lőtt.

A győri együttes huszadik alkalommal szerepelhet a hazai kupasorozat fináléjában.

Győri Audi ETO KC – DKKA 39–18 (18–9)
gólszerzők: Hansen 8, Blohm 6, Pintea, Lukács, Kristiansen 4-4, Minko, Háfra 3-3, Fodor Csenge, Schatzl 2-2, Ryu, Faluvégi, Kürthi 1-1, ill. Krupják-Molnár, Matucza 4-4, Polics, Borgyos 3-3, Fodor Neszta, Farkas, Weisheitel, Kakucska 1-1
lövések/gólok: 51/39, illetve 37/18
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 5/4
kiállítások: 8, illetve 6 perc

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hétméteresek döntöttek: hatalmasat küzdött a Siófok, de az FTC jutott a női kézi Magyar Kupa döntőjébe
A félidei szünetben még a Siófok KC vezetett az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen a női kézilabda Magyar Kupa első elődöntőjében a debreceni Főnix Arénában. Az összecsapás a második félidőben is hatalmas csatát hozott, a csapatok nem tudták dűlőre vinni a dolgot, 21–21-es döntetlen után a hétméterespárbajt megnyerve az FTC jutott a döntőbe.
Kézilabda