Musorujsag
Élő Eredmények
×

Elek Gábor továbbra is szeretné megérteni a női kézilabda lélektanát

Elek Gábor továbbra is szeretné megérteni a női kézilabda lélektanát

m4sport.hu
A női kézilabda Magyar Kupa döntőjében a Győrt legyőző Ferencváros vezetőedzője számára is meglepő volt az a formajavulás, amelyet csapata produkált a szombati elődöntőhöz képest a vasárnapi fináléra.

Az FTC szombaton 21–21-es döntetlen után hétméteresekkel nyert a Siófok ellen, míg vasárnap négy góllal verte a bajnok Győrt.

„Egy éve is azt mondtam, hogy nem értem a női kézilabdát, legalábbis a lélektanát biztosan nem – nyilatkozta Elek Gábor a mérkőzés után az M4 Sportnak. – Ha nekem valaki elmagyarázza, hogy a tegnapi nap után mi változott, a délelőtti edzésünk se volt valami rózsás… Ez szenzációs volt, egységben, csapatként brutálisat mentünk.”

Mint mondta, április elején a mennyből a pokolba kerültek, amikor kiestek a szlovén Krim Mercator Ljubljanával szemben a Bajnokok Ligájából, most viszont fordított utat jártak be. „Nagyon örülök, de szeretném megfejteni, hogy mi ennek az oka. A Győr ellen semmilyen stresszt és félelmet nem érzünk, ami megrogyaszt minket, és ma nagyon bátor kézilabdát játszottunk. A mai a mentalitás, a szenzációs csapategység és Janurik Kinga győzelme volt” – utalt arra, hogy a Fradi kapusa 12 védéssel, 40 százalékos hatékonysággal járult hozzá a sikerhez.

Ambros Martín, az ETO vezetőedzője szerint az első félidőben jól játszottak, irányították a mérkőzést, de amikor a szünet előtt a Fradi kiegyenlített, megingott csapata önbizalma. „A második félidőben sokat hibáztunk támadásban, nem találtuk a jó megoldásokat, ha pedig megtaláltuk, akkor a remek napot kifogó Janurik Kingával találtuk szembe magunkat, ettől még jobban megingott az önbizalmunk. A küzdelemmel nem volt gond, de a Ferencváros elleni mérkőzéseken mindig nagy rajtunk a nyomás, ők viszont ellenünk a teljesítőképességük felett és nyomás nélkül tudnak játszani.”

Janurik Kinga a családjának mondott köszönetet a döntő után, valamint ő is azt emelte ki, hogy a Ferencváros a szombati hullámvölgy után fel tudott javulni. „Nagyon nehéz mit mondani, még mindig nem hiszem el. Nagyon köszönöm a családomnak, mert rengeteg támogatást kaptam tőlük, nélkülük ez nem ment volna. Nagyon szeretem őket és a csapatot, a szurkolótábort is, az ilyen pillanatokért kezdünk el kézilabdázni. Tegnap nagyon rosszul játszottunk, de mára összekaptuk magunkat, minden terhet leraktunk magunkról, és csak élveztük a döntőt.”

A magyarul nyilatkozó, négygólos Emily Bölk szerint a mérkőzés fordulópontja az volt, amikor az egyenlítés után elkapták a ritmust, illetve Janurik Kinga teljesítménye is kulcsfontosságú volt a győzelemhez. „Egy kis szerencsénk is volt a második félidőben, de nagy csata volt” – tette hozzá.

A 17 évesen három gólt szerző Simon Petra úgy fogalmazott, meghozta az eredményét az, hogy minden erejüket, motivációjukat beletették a mérkőzésbe és „kihajtották a lelküket”. Elárulta, ilyen fiatalon nehezen tudta felvenni a Ferencváros mérkőzéseinek ritmusát, de meccsről meccsre belerázódott. „Először nagyon nehéz volt, de utána egyre jobban hozzá tudtam szokni a lendülethez és a lőtt passzokhoz, fantasztikus a lányokkal együtt játszani.”

Faluvégi Dorottya, a Győr jobbszélsője a két félidő közötti különbséget emelte ki. „Az elsőben jobban uraltuk a meccset, a másodikban mintha már nem működött volna már úgy a védekezés és sok labdát el is adtunk. Csalódottak vagyunk, mindenkinek fáj a szíve, de szerencsére van még egy feladatunk, a BL négyes döntőjére össze kell szedni magunkat.”

Array
(
    [replacement] => 
    [shortcode] => 
    [title] => Képekben az FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC női kézilabda Magyar Kupa-döntő
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/05/DEBRE20220529024-1620x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: A Ferencváros ünnepli a Győr elleni kupadöntős győzelmet (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek