Musorujsag
Élő Eredmények

Kapusparádé, végletekig kiélezett csata és Veszprém-győzelem a bajnoki döntő szegedi felvonásán

Kapusparádé, végletekig kiélezett csata és Veszprém-győzelem a bajnoki döntő szegedi felvonásán

m4sport.hu/MTI
A Telekom Veszprém várhatja előnyből a férfi kézilabda bajnoki döntő második felvonását, miután pénteken 29–28-ra legyőzte a Pick Szegedet a finálé első, szegedi meccsén.

A hazaiaktól Alexander Blonz és Luka Stepancic hiányzott, viszont makacs deréksérülése után, három hónapot követően Bánhidi Bence újra ott volt a keretben. A túloldalon Dejan Manaszkovot nem nevezték a csapatba.

Rodrigo Corrales az első tíz percben kétszer is kivédte Bogdan Radivojevic hétméteresét, ennek ellenére a szegediekhez hasonlóan a veszprémiek sem tudtak egy gólnál nagyobb különbséggel vezetni. Eleinte mindkét oldalon igyekeztek gyors támadásokat vezetni, ám a védelmek jól működtek, így minden találatért alaposan meg kellett küzdeni. A meccs első harmadában a címvédő hét büntetőt kapott – de csak négyet dobott be -, ellenfele viszont egyet sem.

Mikler Roland védéseire alapozva a házigazdák egy 5-1-es sorozattal 12-9-re elléptek, de egyre többet hibáztak, nem tudták tartani a különbséget. A vendégek egyenlítettek, a szünetben pedig 16-15-re vezetett a Szeged.

A második felvonás elején megint ellépett hárommal a címvédő, és bár újra jöttek a hibák, ez nem törte meg a szegediek lendületét. Corrales „elkapta a fonalat” a Bajnokok Ligája-elődöntős veszprémiek kapujában, a csereként beállt Vladimir Cupara is kivédett egy hétméterest, de ezeket a bravúrokat a mezőnyjátékosok ebben az időszakban nem tudták gólra váltani, ami a hazaiak védekezését dicsérte.

A 26-szoros bajnok Veszprém ismét egyenlített, majd újra kapusbravúrok következtek mindkét oldalon. A nagy küzdelem ekkor már a játék színvonalának rovására ment. A vendégek 37 perc után ismét előnybe kerültek, sőt csakhamar – a meccs során először – két találattal jobban álltak egy 6-1-es sorozat végén.

A hajrában a szegediek egyenlítettek, de Omar Jahja öt másodperccel a vége előtt betalált, erre pedig már nem érkezett válasz, így a Veszprém idegenben szerzett minimális előnyt a fináléban.

Szegedi részről Borut Mackovsek, Sebastian Frimmel és Bodó Richárd egyaránt öt góllal, Mikler Roland 13 védéssel zárt. A vendégeknél Jahja hét, Petar Nenadic és Manuel Strlek négy-négy alkalommal talált be, Corrales 17, Cupara három védést mutatott be.

A két csapat 182. egymás elleni tétmérkőzésén 51 szegedi siker és hét döntetlen mellett ez volt a 124. veszprémi győzelem.

A visszavágót jövő szombaton 17.45-től játsszák Veszprémben.

Eredmény, döntő, 1. mérkőzés:
Pick Szeged-Telekom Veszprém 28-29 (16-15)
lövések/gólok: 53/28, illetve 46/29
gólok hétméteresből: 10/5, illetve 3/3
kiállítások: 6, illetve 8 perc

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="2130511" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képekben a Pick Szeged - Telekom Veszprém férfi kézilabda bajnoki döntő
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/06/DACSA20220603014-1620x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Szeged, 2022. június 3. A veszprémi Rodrigo Corrales (k) kapus, elöl csapattársai, Blaz Blagontisek (b) és Ligetvári Patrik (j) a férfi kézilabda NB I döntőjének első, Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkőzésén a szegedi Pick Arénában 2022. június 3-án. MTI/Kovács Anikó

További tartalmak