Musorujsag
Élő Eredmények
×

Búcsúzott két világklasszis jobbszélső: utolsó meccsét játszotta Iváncsik Tamás és Harsányi Gergely

Búcsúzott két világklasszis jobbszélső: utolsó meccsét játszotta Iváncsik Tamás és Harsányi Gergely

m4sport.hu | Sz. Sz.
Klasszis magyar jobbszélsők vonultak vissza a 2021/2022-es kézilabdaszezon végén: Iváncsik Tamás és Harsányi Gergely ketten összesen 296 válogatottságot számlál.

Iváncsik Tamás 2017-ben egyszer már bejelentette visszavonulását, de akkor még visszatért a pályára, a 2021/2022-es szezon végén azonban végleg felhagy az aktív játékkal.

„Pár nappal ezelőtt jutott eszembe, hogy az utolsó edzésekre és mérkőzésemre készülök” – fogalmazott a Tatai AC 117-szeres válogatott jobbszélsője.

Iváncsik elmondta nagyon hiányozni fog neki a játék, hiszen 20 évet töltött a pályán, de nem szakad el a sportágtól, edzőként továbbra is az oldalvonal mellett marad – a Veszprém U16-os csapata mellett a magyar férfi serdülőválogatottnál is edzőként tevékenykedik.

„Megfogadtam, hogy negyvenéves koromig fogok játszani, most vagyok harminckilenc, szóval még kellett volna egy évet játszanom. Úgy gondolom, már annyi áldozatot hoztak értem a szüleim, a családom, a feleségem és a két gyermekem, hogy eljött az ideje, hogy otthon is sokkal többet legyek. Ezúton is szeretném nekik megköszönni, hogy nagyon hosszú ideig nélkülöztek, egyre többet leszek otthon, velük. Ez az élet rendje” – mondta Iváncsik.

A két olimpiát is megjárt Harsányi Gergely 2004-ben újoncként, 2012-ben a válogatott csapatkapitányaként lépett pályára. A 179-szeres válogatott jobbszélső a Tatabányán töltött évek után Tatán, majd Komáromban játszott.

„Hálás vagyok a sorsnak, a jóistennek, a családomnak, minden edzőmnek és csapattársaimnak, hogy ilyen szép évtizedek vannak mögöttem a sportpályán. Rengeteg barátság szövődött, sok élménnyel gazdagodtam és az egészet egy életre magammal viszem” – mondta a 41 éves Harsányi.

Harsányi hozzátette, abban, hogy Komáromban igazolt, nagy szerepet játszott Nagy Péter edző, akivel Tatabányáról ismerték egymást és hálás neki utolsó pályán töltött két évéért.

„Motiváló volt számomra, hogy a gyermekeim lássanak még egy picit játszani, illetve nagyon szeretek kézilabdázni. Ez nem fog változni, de egy idő után valamikor abba kell hagyni, úgy érzem, így volt teljes” – vélekedett.

Borítókép: Instagram/ivancsiktamas9

További tartalmak