Musorujsag
Élő Eredmények
×

A német másodosztályban játszik az ukrán bajnok kézilabdacsapat

A német másodosztályban játszik az ukrán bajnok kézilabdacsapat

mti
A kilencszeres ukrán bajnok Motor Zaporizzsja férfi kézilabdacsapata a következő szezonban a német másodosztályban szerepel.

Frank Bohmann, a német kézilabdaliga elnöke szerdán elmondta, segítenek a klub fennmaradásában, hiszen a háború miatt a Motor sem játszhat Ukrajnában.

A hazája bajnokságát 2013 óta minden idényben megnyerő csapat Düsseldorfban játssza majd a hazai mérkőzéseit, az eredményei beszámítanak majd a tabellába, a feljutás és a kiesés kérdését azonban nem befolyásolják.

A következő idényben a német másodosztályban 19 csapat indult volna, így viszont nem lesz szabadnapos, vagyis a Motor Zaporizzsja könnyedén beilleszthető a menetrendbe. „A Bundesligában ez teljességgel lehetetlen lett volna” – hangsúlyozta Bohmann.

A másodosztályú klubok a múlt héten nagy többséggel megszavazták az ukránok befogadását, mostanra pedig szinte minden formalitás tisztázódott, például a játékosok és családjaik elszállásolása, valamint megérkezett az ukrán kormány engedélye is.

Az ukrán bajnokság a háború miatt februárban félbeszakadt, ezért egyelőre nem lehet tudni, hogy a Motor indulhat-e a Bajnokok Ligája következő kiírásában.

Borítókép: A veszprémi Rogerio Moraes Ferreira, valamint az ukrán csapatban játszó Milos Orbovic a Telekom Veszprém - HC Motor Zaporizzsja BL-meccsen 2021. február 17-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak