Musorujsag
Élő Eredmények
×

Elhunyt Csenki Györgyné, világbajnok kézilabdázó

Elhunyt Csenki Györgyné, világbajnok kézilabdázó

MTI
1965 igazi sikerév volt a korábbi klasszis játékos számára, előbb BEK-ben lett második a csapatával, majd az év végén világbajnoki címet ünnepelhetett.

Nyolcvankét éves korában elhunyt Csenki Györgyné Varga Zsuzsanna, az 1965-ös világbajnokságon győztes magyar női kézilabda-válogatott tagja. A magyar szövetség honlapja emlékeztetett: a kiváló kézilabdázó a Bp. Spartacus és a Vasas SC játékosaként öt magyar bajnokságot és négy Magyar Kupát nyert.

Legnagyobb sikereit 1965-ben érte el: klubcsapatával, a Spartacusszal a BEK-ben második helyezést szerzett, majd novemberben tagja volt a Dortmundban világbajnokságot nyert válogatottnak. A nemzeti csapatban 1961 és 1968 között 47 alkalommal lépett pályára.

Játékos-pályafutása befejezését követően több mint négy évtizeden át dolgozott az utánpótlás-nevelésben klub és válogatott szinten egyaránt. Csenki Györgynét a Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. A vb-győztes csapat tagjai közül három héttel ezelőtt, 83 éves korában hunyt el Guricsné Pásztor Erzsébet.

Borítókép: Csenki Györgyné az 1965-ös világbajnokságon.

További tartalmak