Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb klasszis kézilabdázókkal erősített a Győr

Újabb klasszis kézilabdázókkal erősített a Győr

m4sport.hu
A szlovén jobbátlövő, Ana Gros, valamint a holland beálló, Yvette Broch is a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát erősíti a következő szezontól.

Véglegessé vált a Győri Audi ETO KC játékoskerete a 2022/2023-as szezonra. Az eddig bejelentett Line Haugsted és Sandra Toft mellett a 2022-es évadban újra zöld-fehér mezben szerepel majd Yvette Broch és Ana Gros.

A 31 esztendős Broch 2015 és 2018 között szerepelt már a magyar együttesben, ez idő alatt három bajnoki címet, két Magyar Kupa-sikert és két BL-győzelmet szerzett az együttessel. A győriek honlapjának beszámolója szerint az elmúlt szezonban a román CSM Bukarest gárdájában szerepelt, a győriekkel 1 plusz 1 éves kontaktust írt alá.

Ana Gros a Krim Ljubljana mezében.
MTI/Kovács Anikó

A szintén 31 esztendős Gros 2012 után tér vissza az elmúlt hétvégén a BL-döntőt elbukó Győrbe, még 19 évesen, 2010-ben lett a klub játékosa. Két magyar bajnoki elsőséget és két Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett győri játékosként. Az elmúlt tíz évben több klubban is megfordult, legutóbb a CSZKA Moszkvában szerepelt, de az orosz–ukrán konfliktus miatt 2022 márciusában felbontotta szerződését az együttessel, és hazatért Szlovéniába, a Krim Ljubljana együttesébe. Onnan szerezte meg a magyar együttes, amellyel kétéves szerződést írt alá.

Fotó: gyorietokc.hu

 

Borítókép: Yvette Broch (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek