Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Pick Szeged az utolsó másodpercben lőtt góllal nyerte meg a bajnoki címet Veszprémben

A Pick Szeged az utolsó másodpercben lőtt góllal nyerte meg a bajnoki címet Veszprémben

m4sport.hu
Hiába a Telekom Veszprém egygólos előnye az odavágóról, a Pick Szeged 30-29-re győzött a Veszprém Arénában és Rosta Miklós utolsó másodpercben szerzett találatának, valamint összesítésben idegenben szerzett több góljának köszönhetően megvédte bajnoki címét a férfi kézilabda NB I-ben – története során először.

Az első öt percben sok hibával kezdett támadásban a Pick Szeged, Kent Robin Tönnesen és Borut Mackovsek sem találta el a kaput. A Telekom Veszprém 3–1-re is vezetett, de Mikler Roland szenzációs védésekkel indította a meccset, 10 perc alatt négyszer is hárított, a veszprémiek támadójátéka pedig visszaesett (5–5).

Az egál után átvette a vezetést a Szeged, kettővel is ellépett Juan Carlos Pastor csapata, de Bodó Richárd kiállítása után Andreas Nilsson révén egyenlítettek a hazaiak (8–8).

A Veszprém újra átvette a vezetést, Rasmus Lauge háromszor talált be egymás után, majd Petar Nenadics is gólt szerzett (12–11).

A huszadik percben azonban megfogyatkozott a Szeged: Bánhidi Bence megmozdulását a videobíró használata után piros lappal büntették a játékvezetők.

Bánhidi Bence kiállítása (MTI/Vasvári Tamás)

A kiállítás után is fej fej mellett haladtak a csapatok, s 14–14-es állásnál vonultak pihenőre, de Omar Yahia időntúli szabaddobásánál még védenie kellett Miklernek.

A második játékrész szegedi kétperccel kezdődött, majd Nenadics talált be (15–14). Felszívta magát a vendégcsapat, 17–17 után Mikler három bravúrt is bemutatott (nyolc perc alatt négy labdát hárított), támadásban pontosak voltak a befejezések és három góllal ellépett a Pick Szeged (17–20) – Momir Ilics pedig időt kért.

Az időkérés után rendezte sorait a Veszprém egy gólra zárkóztak (20–21). Tarthatatlan volt azonban Rosta Miklós, sorra találták meg a veszprémi falban, a beálló pedig rendre értékesítette helyzeteit, hátára vette a szegedi csapatot és zsinórban három gólt lőtt (23–25).

Egygólos szegedi előnnyel (24–25) kezdődött az utolsó 10 perc, de egyenlíteni tudott a Veszprém és felváltva estek a gólok.

Dejan Manaskov újabb egyenlítésénél pedig a Szeged vezetőedzője időt kért az 57. percben, majd Bodó révén ismét a vendégek vezettek (28–29). Nenadics válaszolt a végletekig elnyújtott veszprémi támadás végén a szegediek pedig gyorsan szerették volna befejezni az akciót, de Bodó ezúttal hibázott, Vladimir Cupara hárított.

Fél perccel a mérkőzés vége előtt, a Veszprém is időt kért, átbeszélték, hogyan nyerhetik meg a bajnokságot, hiszen már a döntetlen is elég lett volna. A játékvezetők keze passzívot jelzett, a Veszprém viszont többet passzolt a megengedettnél. A szegediek végigrohantak a pályán, megtalálták az egész meccsen remeklő Rostát, aki hatodik góljával az utolsó másodpercben megnyerte a meccset csapatának.

Telekom Veszprém–Pick Szeged 29–30 (14–14)
lövések/gólok: 47/29, illetve 45/30
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 4/4
kiállítások: 2, illetve 6 perc
A párharcot a Szeged nyerte 58-58-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

A döntő első mérkőzéséről itt olvashat. 

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: már a 20. percben megfogyatkozott a Pick Szeged – piros lapot ért Bánhidi Bence megmozdulása?
A Telekom Veszprém–Pick Szeged férfi kézilabda bajnoki döntő visszavágójának első félidejében, egészen pontosan a huszadik percben Bánhidi Bence próbálta megállítani Petar Nenadicsot, majd a szerb átlövő az arcához kapva terült el a földön. A játékvezetők elsőre nem tudták eldönteni a büntetést, visszanézték az esetet a videobíró segítségével, majd piros lappal kiállították a szegedi beállót.
Kézilabda