Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rosta Miklós: Megkaptam a labdát és csak azon gondolkoztam, le ne járjon az idő

Rosta Miklós: Megkaptam a labdát és csak azon gondolkoztam, le ne járjon az idő

m4sport.hu
A Pick Szeged fennállása során először védte meg címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 30-29-re győzött a Telekom Veszprém otthonában a döntő szombati visszavágóján, így 58-58-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal nyerte meg a párharcot.

„Nem tudok mondani semmit, annyit láttam, hogy Mikler Roland lejött, befutottam hetediknek a falba, ahogy csináltuk az előbb is. Láttam, hogy ott van egy kis hely, megkaptam a labdát és csak azon gondolkoztam, le ne járjon az idő. Szerencsére belőttem. Nagyon büszke vagyok a csapatra, egy ilyen nehéz szezon után meg tudtuk védeni a bajnoki címet, ez egy óriási dolog” – fogalmazott a bajnoki döntő visszavágójának hőse, Rosta Miklós, aki Bánhidi Bence kiállítása után a második félidőben hét lövésből hat gólt szerzett.

Bánhidi kiállításáról úgy vélekedett: „sok minden megváltozott. Át kellett szerveznünk a játékunkat, kettőt kellett cserélnünk támadás és védekezés között, de tavaly is ez volt a helyzet és idén is. Egyáltalán nem bosszankodunk, nyilván szeretnénk, ha ott lenne velünk és segítene, de ha minden döntőn piros lapot kapunk és megnyerjük, akkor azt hiszem mindenki boldog lesz”.

Juan Carlos Pastor a csapat hozzáállását és karakterét emelte ki, a piros lap után pedig végig harcolva egy nagyon nehéz mérkőzést nyertek meg. A spanyol vezetőedző elmondta, a kiállítás után másképp kellett kézilabdázniuk, de Rosta ma egy nagyon nagy meccset játszott.

„Ha megnézzük mennyi problémánk volt a szezon során, de meg tudtuk védeni a bajnoki címet és ez a legfontosabb idén. Ez a meccs azt jelenti, hogy nem volt véletlen a tavalyi bajnoki cím és az idei címvédés sem, ami egy nagyon nagy eredmény nekünk” – mondta Pastor.

A veszprémi Gasper Marguc és Mikler Roland a Pick Szeged kapusa. (MTI/Vasvári Tamás)

„Rettentően hullámzó volt ez a mérkőzés is, mint az eddigi összes találkozónkvélekedett a 15 védést bemutató Mikler. A végén nekünk kedvezett a szerencse, vagy ma egy leheletnyivel szerencsésebbek, jobbak voltunk és ez az egy gól, ami kellett nekünk, most sikerült.”

Mikler nem gondolja úgy, hogy a védekezésük annyira rossz lett volna az előző mérkőzésen, inkább a ziccerkihasználást és a hétméteresek értékesítését említette hibaként, azonban a mai napon nem rontottak büntetőt.

„Fantasztikus érzés, nagyon boldog vagyok és köszönjük a szurkolóinknak, akik eljöttek ma velünk. Szerintem ők mindannyian velünk fognak ünnepelni, illetve az összes szegedit várjuk valahol, ahol majd megjelenünk, Szegeden találkozunk” – mondta.

Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője szerint nagyszerű mérkőzés volt, valamint gratulált a Szegednek.

„Ilyen a sport, ez megtörténhet. Akár háromszor is legyőzhettük őket rövid időn belül, de a legfontosabb pillanatban kikaptunk. Nem volt szerencsénk, de történnek ilyenek. Váratlan, hogy ez történt, de jó szezont zárunk itt a magyar bajnokságban, de volt egy másik célunk is, a Bajnokok Ligája négyesdöntőbe jutás, az pedig még vár ránk” – vélekedett.

Telekom Veszprém–Pick Szeged 29–30 (14–14)
lövések/gólok: 47/29, illetve 45/30
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 4/4
kiállítások: 2, illetve 6 perc
A párharcot a Szeged nyerte 58-58-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: már a 20. percben megfogyatkozott a Pick Szeged – piros lapot ért Bánhidi Bence megmozdulása?
A Telekom Veszprém–Pick Szeged férfi kézilabda bajnoki döntő visszavágójának első félidejében, egészen pontosan a huszadik percben Bánhidi Bence próbálta megállítani Petar Nenadicsot, majd a szerb átlövő az arcához kapva terült el a földön. A játékvezetők elsőre nem tudták eldönteni a büntetést, visszanézték az esetet a videobíró segítségével, majd piros lappal kiállították a szegedi beállót.
Kézilabda