Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bánhidi Bence: Magyar vagyok, a Szeged csapatkapitánya, mégis rám vannak szállva

Bánhidi Bence: Magyar vagyok, a Szeged csapatkapitánya, mégis rám vannak szállva

m4sport.hu
A Pick Szeged szombaton a nagy rivális Veszprém 30-29-es legyőzésével védte meg bajnoki címét a férfi kézilabda-bajnokságban. A siker azért is értékes, mert a mérkőzés kétharmadában nélkülözniük kellett legjobb játékosukat és csapatkapitányukat, Bánhidi Bencét.

Bánhidinek a bajnoki döntő visszavágójának 22. percében mutatták fel a piros lapot, miután szabálytalanul állította meg Petar Nenadicsot, aki az arcához kapva terült a földre.

A megfogyatkozott Szeged nem roppant össze és egy kiváló második félidővel, többek között a kapuban remeklő Mikler Roland védéseivel és a Bánhidit remekül helyettesítő Rosta Miklós hat góljával, közte a mindent eldöntő utolsóval végül legyőzte a Veszprémet, összesítésben több idegenben szerzett góljának köszönhetően.

Bánhidi a kupaátadás után A Szegedma.hu-nak nyilatkozva azt mondta, nem látta a szituációt, de nem érezte piros laposnak és szerinte egy mérkőzésen ilyen esetből öt-hat is történik.

A történelem egyébként ismételte önmagát, Bánhidit a tavalyi bajnoki döntő visszavágóján is kiállították, akkor a 29. percben, végül akkor is a Szeged lett a bajnok.

„Az én eseteimet a játékvezetők szeretik visszanézni, nem tudom, hogy miért. Magyar vagyok, magyar csapatban játszom, a Pick Szeged csapatkapitánya vagyok, mégis rám vannak szállva. Sajnálom, hogy így alakult és nem tudtam többet segíteni a csapatnak.”

Hozzátette, azért is nagy szó ez az aranyérem, mert tavasszal komoly hullámvölgyeket élt meg a Szeged.

Bánhidi annak is örült, hogy a csapat második számú beállója, Rosta Miklós élni tudott a lehetőséggel: „Neki is kijárt, hogy több időt a pályán töltsön”. Az utolsó másodpercben szerzett, aranyérmet jelentő góljáról azt mondta: „szenzációs volt”.

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Rosta Miklós: Megkaptam a labdát és csak azon gondolkoztam, le ne járjon az idő
A Pick Szeged fennállása során először védte meg címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 30-29-re győzött a Telekom Veszprém otthonában a döntő szombati <a href="https://m4sport.hu/kezilabda/cikk/2022/06/11/az-utolso-masodpercben-vedte-meg-bajnoki-cimet-a-pick-szeged-a-ferfi-kezibajnoksagban/" target="_blank" rel="noopener">visszavágóján</a>, így 58-58-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal nyerte meg a párharcot.
Kézilabda
Videó: már a 20. percben megfogyatkozott a Pick Szeged – piros lapot ért Bánhidi Bence megmozdulása?
A Telekom Veszprém–Pick Szeged férfi kézilabda bajnoki döntő visszavágójának első félidejében, egészen pontosan a huszadik percben Bánhidi Bence próbálta megállítani Petar Nenadicsot, majd a szerb átlövő az arcához kapva terült el a földön. A játékvezetők elsőre nem tudták eldönteni a büntetést, visszanézték az esetet a videobíró segítségével, majd piros lappal kiállították a szegedi beállót.
Kézilabda