Musorujsag
Élő Eredmények

Lékai nagy dolognak tartja a négybe jutást, de ettől még nem lesz jó BL-szezon a Veszprémé

Lékai nagy dolognak tartja a négybe jutást, de ettől még nem lesz jó BL-szezon a Veszprémé

mti
Lékai Máté az elveszített bronzmérkőzés után úgy fogalmazott, a Telekom Veszprém nem azért jött a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjére, hogy negyedik legyen.

„Megtettünk mindent, ami tőlünk telik, sajnálom, hogy nem sikerült kiszolgálnunk a fantasztikus szurkolótáborunkat egy győzelemmel. Nyilván nem azért jöttünk, hogy negyedikek legyünk, de nem úgy sikerült ez a hétvége, ahogyan szerettük volna” – nyilatkozta az MTI-nek az irányító.

A veszprémiek szombaton 37-35-re kikaptak a lengyel Lomza Vive Kielcétől az elődöntőben, a bronzmeccsen pedig 34-34-es rendes játékidőt követően 3-1-re elveszítették a hétméterespárbajt a német THW Kiellel szemben.

A Magyar Kupa-címvédő vasárnap a 48. percben még három találattal vezetett. Lékai a védekezésükez kárhoztatta a második félidőben némileg visszaesett, szinte minden német támadás góllal zárult. „Húsz gólt kaptunk a második félidőben, az nagyon sok, annyit nem szabad kapni, ezért tudott visszajönni a meccsbe a Kiel. Nem gondolom, hogy bármi megtört volna, mert megvoltak a helyzeteink, de több hétméteres és ziccer kimaradt.”

A 147-szeres válogatott irányító a veszprémiek előző két meccsén, a Pick Szeged elleni bajnoki döntő visszavágóján, majd a BL-elődöntőben nem játszott. Mint mondta, nagyon élvezte, hogy ezúttal pályára kerülhetett, próbált minél jobban teljesíteni és minél többet segíteni a csapatnak. „Akik tegnap játszottak, fáradtabbak voltak, és egy-két játékosnak voltak apróbb problémái” – fűzte hozzá.

A szoros csatában, kis különbséggel elveszített kölni meccsekről azt mondta, teljesen mindegy, hogy tízzel kapnak ki, vagy eggyel, itt mindig csak egy csapat boldog, amelyik győz. „Nagyon szép dolog idejutni és nagyon nehéz is, ezt mindig értékelni kell, ettől függetlenül ha valaki tíz év múlva megkérdezi, hogy ez jó idény volt-e számunkra a BL-ben, akkor azt mondom, hogy nem” – szögezte le.

A vezetőedző Momir Ilic úgy vélte, senki nem számított rá, hogy ilyen jó iramú, modern kézilabdát láthat majd a bronzmeccsen. „Büszke vagyok a csapatomra, az egész éves teljesítményünkre. Sajnos valami mindig hiányzott a kiélezett helyzetekben, de jó úton járunk” – összegzett.

Borítókép: Andreas Nilsson, Gasper Marguc és Lékai Máté (balról jobbra), a vesztes veszprémi csapat tagjai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében a harmadik helyért játszott Telekom Veszprém és a német THW Kiel mérkőzés után (MTI/Kovács Anikó)

További tartalmak