Musorujsag
Élő Eredmények

Nehéz csoportba került az FTC és a Szeged a kézilabda Bajnokok Ligája sorsolásán

Nehéz csoportba került az FTC és a Szeged a kézilabda Bajnokok Ligája sorsolásán

m4sport.hu
Kisorsolták a női és a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2022/2023-as szezonjának csoportjait. Az FTC-Rail Cargo Hungaria a nehezebbnek ígérkező csoportban küzd majd a továbbjutásért. A férfiaknál a Pick Szegednek lehet keményebb dolga, a legutóbbi négyesdöntőn szereplő csapatok közül hárommal is összesorsolták.

Elsőként a nők csoportjait sorsolták ki, 16 csapatot, négy kalapból két nyolcas csoportba osztottak be. A Ferencváros az A csoportba került, többek között a címvédő Vipers Kristiansand és az Odense Handbold társaságában, de a Bietigheim kapujában egy korábbi ismerőssel, Szikora Melindával is farkasszemet nézhetnek Márton Grétáék.

A Győr a B csoportba került az alaposan megerősödő Bukaresttel, a francia bajnok Metzel és többek között a dán Esbjerggel, de a magyar csapatok közül talán a győriek csoportja mondható előzetesen könnyebbnek. A győriek is találkoznak egy régi ismerőssel, Korsós Dorina csapatával, a román bajnok Rapid Bucuresti-tel kerültek össze.

Az EHF női Bajnokok Ligája 2022/2023-as kiírásának csoportjai. (Forrás: YouTube_The Home of Handball)

A nők mezőnyében az első fordulót szeptember 10-11-én rendezik, a mérkőzéseket minden esetben szombaton és vasárnap játsszák.

A férfiaknál a B csoport ígérkezik nehezebbnek, ahova a Pick Szeged került. A nyolc csapatból három volt résztvevője az előző kiírás négyesdöntőjének, a címvédő Barca mellett a Kielce és a Kiel is ellátogat majd a Pick Arénába, de rajtuk kívül is kemény ellenfelek várnak Juan Carlos Pastor csapatára. A Nantes, az Elverum és az Aalborg mellett a Celjével teljes sor.

A Magyar Kupa-győztes Telekom Veszprém a német bajnok Magdeburggal, a dán bajnok GOG, valamint a francia bajnok Paris Saint-Germainnel került azonos nyolcasba. Az A csoportba kapott besorolást a Porto, a Plock – ahová éppen kölcsönadta Fazekas Gergőt – és a Zagreb mellett a Bucureti is.

Az EHF férfi Bajnokok Ligája 2022/2023-as kiírásának csoportjai. (Forrás: YouTube_The Home of Handball)

A férfiaknál az első fordulót szeptember 14-15-én rendezik, a mérkőzéseket szerdán és csütörtökön játsszák.

A csoportkör 14 fordulóból áll, a csapatok oda-visszavágós rendszerben küzdenek egymással, a csoportok első hat helyezettje jut tovább, az első kettő közvetlenül a negyeddöntőbe, a harmadik, a negyedik, az ötödik és a hatodik pedig a rájátszás első körébe.

A sorsolást élőben az EHF hivatalos YouTube csatornáján lehetett követni.

 

Borítókép: m4sport.hu/MTI/Kovács Anikó

További tartalmak

Kapcsolódó hírek